Ankara’da eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Çankaya’da, Kızılırmak Mahallesi’nde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında Sinan Ateş’in yanında bulunan Selman Bozkurt ise ağır yaralanmıştı.
Sosyal medyada yeni yayınlanan görüntülerde, Sinan Ateş, Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in Kızılırmak Mahallesi’nde yürüdükleri ve ardından motosiklet kişilerin saldırısına uğradıkları görülüyor. Saldırı sırasında Selman Bozkurt’un yaralandığı, Sinan Ateş’in vurulmasının ardından yere düşmesi ve Ahmet Keçik’in Ateş’in belinden silahı alıp tetikçilere karşılık verdiği görülüyor.
Gazeteci Emre Ercis sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Keçik’in Sinan Ateş’in belinden alıp tetikçilere karşılık verdiği silahı Ateş ailesinin avukatlık bürosuna teslim ettiğini ve polisin ofise giderek silahları teslim aldığını gösteren belgeyi yayımladı.
Ercis’in paylaştığı belge şöyle:

Suikastın tetikçisi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ile Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de aralarında bulunduğu tutuklu 22 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. Suikastta adı geçen ve tetikçi Tolgahan Demirbaşın evinden çıktığı belirtilen eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve tetikçi Demirbaş’ı kaçırdığı belirtilen Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın adı iddianamede yer almamıştı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadeleri de iddianameye eklenmemişti.
Sinan Ateş’in öldürüldüğü, Selman Bozkurt’un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı olaya ilişkin soruşturma kapsamındaki iddianame 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.
‘Tasarlayarak öldürme’, ‘Öldürmeye teşebbüs’, ‘Suça azmettirme’ ve ‘Suça yardım etme’ suçlarından yargılanacak sanıklar 1 Temmuz saat 09.00’da hakim karşısına çıkacak.
Kaynak: TELE1
Gıda sektöründen hükümete tepki "Baskınlar sorunu çözmez!"
Süleyman Soylu'dan Menzilcilere yeni kıyak!
İBB'den çarpıcı rapor: Erdoğan ve yurttaş arasında büyük uçurum!
Kriz Anadolu'da! Diyarbakır'da 50 şirket, konkordatoya başvurdu!
Orta vadeli programın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
İmamoğlu’ndan Etiler Polis Okulu arazisi açıklaması: "Süreçlerden partimin de bilgisi var"
65 milyon euroluk metrobüsler hurdalıkta çürüyor!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 908 yeni vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 1005 kişi sağlığına kavuştu!
A Haber'in çirkin provokasyonuna CHP'li Özel'den cevap: Hesabı sorulur
Emekli esnaf CHP'li başkana isyan etti: "Türkiye bitti, AK Parti'den kurtarın bizi"