Ankara’da eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Çankaya’da, Kızılırmak Mahallesi’nde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında Sinan Ateş’in yanında bulunan Selman Bozkurt ise ağır yaralanmıştı.
Sosyal medyada yeni yayınlanan görüntülerde, Sinan Ateş, Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in Kızılırmak Mahallesi’nde yürüdükleri ve ardından motosiklet kişilerin saldırısına uğradıkları görülüyor. Saldırı sırasında Selman Bozkurt’un yaralandığı, Sinan Ateş’in vurulmasının ardından yere düşmesi ve Ahmet Keçik’in Ateş’in belinden silahı alıp tetikçilere karşılık verdiği görülüyor.
Gazeteci Emre Ercis sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Keçik’in Sinan Ateş’in belinden alıp tetikçilere karşılık verdiği silahı Ateş ailesinin avukatlık bürosuna teslim ettiğini ve polisin ofise giderek silahları teslim aldığını gösteren belgeyi yayımladı.
Ercis’in paylaştığı belge şöyle:

Suikastın tetikçisi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ile Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de aralarında bulunduğu tutuklu 22 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. Suikastta adı geçen ve tetikçi Tolgahan Demirbaşın evinden çıktığı belirtilen eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve tetikçi Demirbaş’ı kaçırdığı belirtilen Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın adı iddianamede yer almamıştı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadeleri de iddianameye eklenmemişti.
Sinan Ateş’in öldürüldüğü, Selman Bozkurt’un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı olaya ilişkin soruşturma kapsamındaki iddianame 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.
‘Tasarlayarak öldürme’, ‘Öldürmeye teşebbüs’, ‘Suça azmettirme’ ve ‘Suça yardım etme’ suçlarından yargılanacak sanıklar 1 Temmuz saat 09.00’da hakim karşısına çıkacak.
Kaynak: TELE1
Hz. Muhammed'e Yapılan Hakarete Pakistanlılardan Protestolu Cevap
'Namaz kılmayan öldürülebilir' sözlerine 'kovuşturma' yok
AKP'li Meclis üyesinden Atatürk'e skandal hakaret!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duaları gizli prompterdan okuması gündem oldu
Vizesiz AB derken, gri ve yeşil pasaportlara kısıtlama geldi!
İşte Atatürk'ün kurduğu Diyanet'i yöneten zihniyet: Dünyanın çevresini 13 kez dolaştı Anıtkabir’in önünden bile geçmedi
MHP'li başkanı tutuklayan Hakim ve Savcı karı koca sürüldü!
AKP'li gazeteciler birbirine girdi: 'İsmini yazıp midenizi bulandırmak istemediğim troliçe'
CHP’den çarpıcı iddia! 100 milyon çöpe mi gitti?
Erdoğan da suçu belediyelere attı! "Sorumluluk büyükşehir belediyelerinde"