Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yüksek maliyetli yol ihalelerinin büyük bölümünü iktidara yakın firmalar alıyor. Son olarak ŞırnakPervariNarlı yolu ve güzergah üzerindeki güvenlik kulelerinin olduğu 55 kilometrelik yol ihalesini Aga Enerji ve Ege Asfalt Şirketleri aldı. Yol yapımı bin 300 günde tamamlanacak.
13 milyar 329 milyon liralık ihalenin adresi olan Aga Enerji firması, AKP’ye yakın Abdurrahman Şentürk’e ait Bayburt Grup bünyesinde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan üç kez ödül alan Bayburt Grup’un patronu Abdurrahman Şentürk, şubat ayında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 4, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 3 olmak üzere toplam 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Şentürk’ün cezaları indirimlerle toplam 5.5 yıla düşürüldü. Aga Enerji geçmişte de devletten aldığı dev ihalelerle gündeme gelmişti. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ortak altyapı inşaatını da 406 milyon liraya alan şirket, Rize Artvin Havalimanı altyapı ihalesini de 1 milyar liraya kazandı.
Sözcü
EMAX, üç büyükşehir için anket sonuçlarını açıkladı!313 izlenme
İmamoğlu Erdoğan'a seslendi: "Bugün yönettiğin Türkiye'de kanun nizam kalmadı"19 izlenme
Tacizden kaçan kadının imdadına savcı yetişti: 17 yıl hapis talebi36 izlenme
CHP'li kurmaylar: "Kayyum tartışmaları son bulacak"22 izlenme
FT: "Neo-sultan geri adım attı"41 izlenme
Rusya Avrupa'ya doğalgaz ihracatını tamamen kesebilir açıklaması29 izlenme
Ticaret Bakanlığı’nın 2 milyar lirası nerede?96 izlenme
İmamoğlu'ndan gar ihalesine çok sert tepki 'Haydarpaşa ve Sirkeci alanına bu halk müsaade etmediği sürece kimse giremez !'460 izlenme
Bu nasıl zihniyet? Adana'da bin yataklı sahra hastanesinin kapısına kilit vuran Bakanlık, İzmir'de Tepecik Hastanesi'ne bunu yaptı!
Hizmeti belediye ve STK'lar yapıyor, iktidar üstleniyor!
MKE, Tank Palet’le aynı kaderi mi paylaşacak?
Çay-simit keyfi artık hayalden ibaret