Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yüksek maliyetli yol ihalelerinin büyük bölümünü iktidara yakın firmalar alıyor. Son olarak ŞırnakPervariNarlı yolu ve güzergah üzerindeki güvenlik kulelerinin olduğu 55 kilometrelik yol ihalesini Aga Enerji ve Ege Asfalt Şirketleri aldı. Yol yapımı bin 300 günde tamamlanacak.
13 milyar 329 milyon liralık ihalenin adresi olan Aga Enerji firması, AKP’ye yakın Abdurrahman Şentürk’e ait Bayburt Grup bünyesinde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan üç kez ödül alan Bayburt Grup’un patronu Abdurrahman Şentürk, şubat ayında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 4, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 3 olmak üzere toplam 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Şentürk’ün cezaları indirimlerle toplam 5.5 yıla düşürüldü. Aga Enerji geçmişte de devletten aldığı dev ihalelerle gündeme gelmişti. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ortak altyapı inşaatını da 406 milyon liraya alan şirket, Rize Artvin Havalimanı altyapı ihalesini de 1 milyar liraya kazandı.
Sözcü
TÜGVA temsilcisinin lüks hayatı böyle görüntülendi: Yanda şampanya, konsolda isim, plakada AKP!71 izlenme
Resmi açıklama yok ama akaryakıta zam var!70 izlenme
Özgür Çelik'ten TELE1'e kayyum atanmasına tepki: "Azınlık iktidarının arkasında hizalanmayan kim varsa, onları susturmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar"29 izlenme
Japonya’nın eski Başbakanı Shinzo Abe uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü46 izlenme
Her şeyimiz ithal oldu35 izlenme
Erdoğan danışmana doymuyor! Yeni bir atama daha yapıldı!52 izlenme
AKP'li Burhan Kuzu'ya 'kadınlarla ilişki' üzerinden şantaj iddiası95 izlenme
2 hamburgere çılgın fiyat! İngiliz turistin Türkiye'de yediği hamburgerin fiyatı İngiltere'de gündem oldu28 izlenme