Galatasaray Lisesi mezunu dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandı. Acemoğlu Türkiye'ye üçüncü kez Nobe getiren isim oldu.
Ödül sonrası ilk açıklamayı yapan Acemoğlu'nun demokrasi vurgusu dikkat çekti. Acemoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Temennim, bu ödülün vurgusunun dünyada kurumları ve demokrasiyi güçlendirmenin ne kadar zorlu bir mücadele gerektirdiğine ışık tutacak olması" dedi. Acemoğlunun açıklaması söyle:
"Herkese sonsuz teşekkürler. Hem arkadaşlarım hem de aynı zamanda meslektaşlarım olan Simon Johnson ve James Robinson ile beraber, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görülmüş olmaktan son derece mutlu ve gururluyum.
Aynı zamanda bu ödülün, ekonomik büyümenin anlaşılmasında kurumların rolünün önemini ve demokrasi ile siyasi değişim meselelerini vurgulamasıyla, sadece Simon, Jim ve benim çalışmalarımı değil, aynı zamanda bu konuda emek sarf eden bir çok harika genç ekonomist ve sosyal bilim insanının da çalışmalarını takdir etmiş olmasından dolayı da çok mutluyum.
Demokrasi olgusunun saldırı altında olduğu zamanlardan geçiyoruz. Yapay zeka ile ilgili bir çok konu, ekonomik eşitsizlikler, çalışma hayatının geleceği, yaşlanan dünya ve iklim değişimi gibi hepsi birbirinden önemli konularla baş edebilmek için gerekli olan toplumsal mutabakatı sağlamanın yolu her zamankinden daha güçlü kurumlara sahip olmaktan geçiyor. Temennim, bu ödülün vurgusunun dünyada kurumları ve demokrasiyi güçlendirmenin ne kadar zorlu bir mücadele gerektirdiğine ışık tutacak olması.
Beni gerek kişisel olarak gerekse mesajlarla ve sosyal medya üzerinden tebrik eden ve iyi dileklerini gönderen herkese minnettarım."
Tele1
Mansur Yavaş'ın kampanyasına 48 saatte rekor bağış!84 izlenme
Sedat Peker’in iddiaları yargıya taşındı! 4 isim hakkında suç duyurusu55 izlenme
Belediye otobüsünde yaşlı çifti darbeden okul müdürü tahliye edildi31 izlenme
Rus saldırılarının ardından Kiev belediye başkanından kritik uyarı: İnsanlar şehri boşaltmaya hazır olmalı36 izlenme
Kanada'da yaşayan Türk vatandaşı isyan etti: "Biz Türkler niye böyleyiz?"39 izlenme
Hürmüz Boğazı'nda sıcak anlar! Trump: "İran bayraklı gemiyi vurduk"18 izlenme
Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan yerel seçimlerde Ankara'da DEM partisinin adayları oldu31 izlenme
CHP'nin TBMM nöbeti sürüyor: "Emekliler açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edildi"15 izlenme
Başkan 5 lira yaptı: Emekliler hücum etti
Yılan hikayesine döndü! Dilan Polat'ın tutukluğuna yapılan itirazda yeni gelişme
Belediyenin kasası Ensar ve TÜGVA'ya açılmış: 'Tespit edemediklerimiz de var'
Dolardaki tarihi rekorun ardından Erdoğan'a çok sert tepki! "Ünlü ekonomi profesörü Erdoğan!