14 Mayıs seçimlerinde en yakın tahmini yapan Betimar Araştırma Başkanı Gürkan Duman, birinci turda Sinan Oğan'a giden oyların ikinci turda nasıl bir seyir izleyeceğini SÖZCÜ'ye açıkladı.
Betimar Araştırma, birinci tur seçimlerinde Erdoğan'ı yüzde 49 (sonuç 49.5), Kılıçdaroğlu'nu yüzde 45 (sonuç 45.1) olarak tahmin etti.
Şirketin sahibi Gürkan Duman, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada Oğan'a verilen yüzde 5.1'lik oyun 2. turda nereye gideceğini analiz etti.
2.8 milyonu bulan Oğan oylarının 850 bininin üç büyükşehirde toplandığını, bunun nüfus yoğunluğuna paralel olduğunu belirten Duman, şunları söyledi:
“YARISI İNCE’NİN OYLARI”
– Oğan'ın oyları içinde iktidara tepki oyları var, Muharrem İnce oyları da var. İnce oyları ilk turda Kılıçdaroğlu'na gitse? Yüzde 48 civarında oy alması gerekirdi. Seçimden önce son haftaya kadar Oğan'ın oyları yüzde 2.4 civarında idi.
– Zafer Partisi'nin oyları (2.1) ile Oğan'ın oyları dengeli gitti. İnce'nin oyları eklenince yüzde 5'in üzerine çıktı. İnce bizim son anketimizde yüzde 2.5 civarında idi. Seçimde 0.4 aldı, gerisi Oğan'a gitti.
“KARARSIZ VE BAĞIMSIZ HAREKET EDER”
– İkinci turda bu oyların yüzde 30'u Erdoğan, yüzde 20'si Kılıçdaroğlu'na gider. Yüzde 10'u ise sandığa gitmeyeceğini belirtiyor, gerisi de kararsız veya bağımsız hareket eder. Oğan'a oy veren kitle yeni bir taban, tepki oyları.
– Oğan “Şuraya oy verin” dediği zaman, parmak gösterip parmağın işaret ettiği yere gidecek diye bir şey söyleyemeyiz. Oğan'a oy verenlerin tamamı milliyetçi değil, yüzde 60 civarında kesim “Milliyetçiyim” diyor.
Sözcü
Benzine büyük zam geliyor!180 izlenme
Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'ye Twitter paylaşımları nedeniyle AKP tarafından tazminat davası açıldı42 izlenme
Dinçer Gökçe anlattı: "Tefecinin parası Fulya Terim'in hesabına nasıl gitti?"29 izlenme
Sudan’da kiralanan araziler ne olacak?575 izlenme
Yandaş Akit'in yazarı Ali Akben: AKP önümüzdeki yerel seçimlerde kayaya toslayacak177 izlenme
AKP seçim koordinasyon merkezi önünde Murat Kurum protestosu! Mağdurlar, 13 yıldır evlerini beklediği ve verilen sözlerin tutulmasını talep etti27 izlenme
Akit TV'de skandal! IŞİD sanığını televizyona çıkarıp laikliğe hakaret ettirdiler!19 izlenme
Sayıştay ortaya çıkardı! ‘Teşekkür mektubu’ ver ihaleyi kap!90 izlenme