CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanlığı önemine ilişkin konuşurken, “Hulusi Akar’ı kazıdık altından siyasal İslamcı çıktı.” dedi.
Tele1’de Merdan Yanardağ’ın sunduğu “Türkiye’nin Yönü” programında konuşan Özel, Milli Savunma Bakanı Akar tarafından kendisine açılan tazminat ve ceza davalarına ilişkin, “Susturmak istiyorlar. Sindirmek istiyorlar. Bir kelime eksik söylersek, bir adım geri atarsak diz çökmüş oluruz. Kendisini her mecrada sorgulamaya, hesap sormaya devam edeceğiz” diyen Özel, “Bütün diktatörler korku ikliminden ve umutsuzluktan beslenirler. Recep Tayyip Erdoğan da bundan beslenmek istiyor” ifadelerini kullandı.
Özel, sözlerine devam ederken “Herkesin dokunulabilir olduğunu göstermek istedik. Hulusi Akar’a sorulacak sorular vardı. Hulusi Akar’ı kazıyınca altından ne çıkıyor diye baktık. Bir siyasal İslamcı çıktığını gördük de o nedenle konuşuyoruz. Siyasal İslamcılar orduda hakim olduğundan beri beyefendi hızla yükselmiş, önünü temizlemişler. Sen silah arkadaşlarını ziyarete gitmedin ama kimlere gitmiş; Nuri Pakdil’e gitmiş. Atatürk’e ‘Firavun’ diyen bir adama gitmiş. Sen Atatürk’e hakaret eden kişiyi ziyaret ediyorsun komutan olarak. Atatürk’ün ordusunun başındasın sen. Bu kadın Atatürk’ün manevi kızına söven birine, Mehtap Yılmaz’a koşup gidiyor. Hulusi Akar’ı kazıdık altından siyasal İslamcı çıktı” ifadelerini kullandı.
https://gazetemanifesto.com/2019/siyasalislamcilarordudahakimoldugundanberibeyefendihizlayukselmis231376/
A Haber’de büyük skandal! Ukrayna'daki tahliyelerin yavaş ilerlediğini belirten Türk kızı apar topar canlı yayından alındı!65 izlenme
En düşük emekli aylığı belli oldu16 izlenme
CHP Genel Merkezi'ne asıldı: Ya cevap ver, ya hesap ver!52 izlenme
Bu da oldu! İddiaların ardından Tarım Bakanı patatesi sildi!109 izlenme
Dolarla maaş almıyoruz ama çekirdeği bile dolarla çitliyoruz!66 izlenme
Diyanet'e dev ödenek: 3 milyar TL'ye yakın harcama!35 izlenme
Doğa harikasında sondaj başladı: Şimdi de buraya göz diktiler33 izlenme
Kılıçdaroğlu belgelerin tamamını açıklamadı!321 izlenme