BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, İstanbul’daki AKP’li Güngören Belediyesi’nde, Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Uçan’ın makam odasında M.Ş. isimli bir vatandaşı darbettiği iddia edildi. Güngören Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda da gündeme gelen konuya ilişkin CHP’li Meclis Üyesi Musa Keleş, olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı.
“Belediye Başkan Yardımcısı vatandaşı darbetti” diyen CHP’li Keleş yaşananları, “26 Mayıs 2023 Güven Mahallesi’nde olası kentsel dönüşüm için belediyemizde bir toplantı tertip edilmiş, bir vatandaş bir takım konulara itiraz ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı vatandaşın dışarda beklemesini istiyor. Başkan Yardımcısı toplantı bittikten sonra vatandaşı içeri çağırıyor ve vatandaşı makamında darbediyor” şeklinde anlattı.
Olayın ardından Güngören Belediyesi'nden açıklama yapıldı.
Belediyenin açıklamasında, "Kamuoyuna yansıyan iddialar dahi kurumumuzca kabul edilemez ve üzücüdür" denildi.
Başkan Yardımcısı Rıza Uçar'ın açığa alındığı bildirilen açıklamada, "İddia edilen hadisenin daha sağlıklı tahkik edilmesi adına ilgili başkan yardımcımız Rıza Uçan açığa alınmış ve müfettiş görevlendirilmiştir" denildi.
Bu olay Güngören Belediyesi’de imza atılan ilk skandal değil. AKP'li Güngören Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, "kendisini görüp ayağa kalkmadı" diye belediyede çalışan bir şoföre "tuvalet önünde oturma" cezası vermişti. Olayın duyulmasının ardından gelen tepkiler büyüyünce İpekçi istifa etmişti. "Cezalı" şoförun, mesaisi boyunca başkanlık katındaki tuvalet önünde oturup, İpekçi geçtikçe ayağa kalkıp selam vermek zorunda kaldığı iddia edilmişti. Bu skandala AKP’liler dahi tepki göstermişti.
Ayrıca Güngören'de zabıta ekibinin, kamyonetiyle seyyar satıcılık yapan Ali Akın'a tokat atması da gündem olmuştu. Ailesinin yanında darbedildiğini anlatan seyyar satıcı, şikâyetçi olacağını söylemişti.
halktv.com.tr
Ankapark ABB'ye devredilmedi: Zarar katlanıyor, hırsızlık vakaları artıyor!35 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun ‘özel ilgi göstereceğiz’ dediği müteahhide İBB, Etiler’de taksit taksit gayrimenkul satmış…29 izlenme
Sosyal medya, Dilruba'yı konuşuyor: "Sözleri ifade özgürlüğü kapsamında22 izlenme
Eski AKP'li vatandaşın Erdoğan'a isyanı: "Elinde tüm imkanlar varken 3 tane markete ses çıkartamayan Erdoğan nerede?"40 izlenme
CHP yeni stratejiye geçiyor7 izlenme
Ece Üner'den 'normal doğum pankartına' sert tepki: "Lütfen biri konuyu anlatsın Sağlık Bakanı'na. Hiç anlamamış"100 izlenme
6.2'lik depremin ardından herkesin kafasında aynı soru: Büyük İstanbul depremi yaklaştı mı? Celal Şengör'den flaş açıklamalar48 izlenme
Yılın en büyük ihalesini alan şirket şaşırtmadı!66 izlenme