AKP milletvekili olmasına rağmen halen İBB personeli olduğu ortaya çıkan Ravza Kavakçı’nın, 2008’de işe girdiği gün ABD’ye gönderildiği de ortaya çıktı. Bilgisayar mezunu Kavakçı’ya siyaset doktorası yapması için burs verilmiş. İmamoğlu, hukuki takibi yapacaklarını belirtti.
İBB kaynaklarına göre Ravza Kavakçı Kan, 16 Aralık 2008’de Metro AŞ’de insan kaynakları uzmanı oldu. Bilgisayar mezunu Kavakçı, işe girdiği gün ABD’ye “siyaset doktorası eğitimine” gönderildi. İBB ile sözleşmesine göre 6 yıl 8 ay mecburi hizmet yapma şartı getirilen Kavakçı, 2 Eylül 2013’te döndü, iki yıl sonra da milletvekili seçildi.
Beş yıllık doktora süresince Ravza Kavakçı Kan’a asgari ücretin bir buçuk katı maaş ödendiği belirtildi.
Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhuriyet'e “Çift dikişli milletvekili” başlığıyla manşetten verdiği, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın hem milletvekili hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli olarak görülmesi ve ABD’ye burslu olarak eğitime gönderilmesi haberleri ile ilgili, “En makul çözüm, burs tutarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hesaplarına yatırmasıdır” dedi.CHP’li Özel, son olayla etik kriterlerin gözetildiği GRECO ve AB standartları çerçevesinde hazırlayıp TBMM Başkanlığı’na sundukları Siyasi Etik Yasası’na ne kadar ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Bu çerçevede, TBMM Başkanlığı’na sunduğumuz kanun teklifinin yeni yasama döneminde bir an önce ele alınması çağrısını bir kez daha yapıyoruz” diye konuştu.“İstanbulluların sırtından doktorasını yapan, zorunlu hizmeti tamamlanmadan milletvekili olması nedeniyle yaşanmış olan bu duruma ilişkin, Kavakçı’nın ‘Maaş almıyorum’ açıklaması konunun özünden uzaktır” diyen Özel, şu ifadeleri kullandı: “Metro AŞ, bir öğrenciye burs verecekse bunun ulaşım alanında çalışma yapacak ve daha sonra hizmetinden faydalanacağı biri olması beklenir. Nice fakir öğrenci burs alamazken, buna kolaylıkla erişebilecek birine geçmişte burs verilmesi de ayrıca manidardır. Bu durum siyaset lansmanı Merve Kavakçı üzerinden yapılan Ravza Kavakçı’nın siyasete finansmanının da Metro AŞ üzerinden yapıldığını göstermektedir. Her geçen gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir bilgiye ulaşılmaktadır. En makul çözüm, zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmediği için Metro AŞ’ye dolayısıyla tüm İstanbullulara borçlu olan Ravza Kavakçı’nın Metro AŞ’den aldığı burs tutarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hesaplarına yatırmasıdır.”
https://halktv.com.tr/gundem/skandallarbitmiyorkavakciisegirdigigunibbbursuileabdyego401182h
Oğlunu yurtdışına kaçıran Eylem Tok dönüş için şart koştu: "Ülke bana desin ki…"50 izlenme
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın 'FETÖ' arşivi saçıldı!128 izlenme
İsmail Dükel’e 1 yıl 15 gün, Müyesser Yıldız’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi!92 izlenme
İYİ Partili belediye başkanına saldırı!62 izlenme
Bu uyarı AKP'ye: Ödemezseniz intihar edeceğiz!101 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan açılış mesajları: "Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür"32 izlenme
Maliye, ölümü gösterip sıtmaya razı edecek6 izlenme
Esra Ezmeci'nin bu sözleri fena tepki topladı "Hesabı ödemeyen erkeğe saygı duyulmaz"29 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 4.537 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.440.368'e, can kaybı da 49.874’e yükseldi!
Altılı Masa ortak aday konusunda anlaştı
İzmir yangının nedeni de kopan elektrik telleri çıktı
Diyanet, vatandaşı zengin sanıyor! Resmi internet sitesinde satış başlattı, en ucuz ürün bin 200 lira!