Sağlık Bakanlığı hizmetlerinde görev yapan taşeron şoförler, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen şoförler, "Neden üvey evlat muamelesi görüyoruz? Hak ettiğimiz kadroyu istiyoruz" dedi. Şoförler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a da "Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere söz verdi. Hani babalar sözünü tutardı?" diye sordu.
En yenisi 2, en eskisi 14 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan şoförler, basın açıklamasında pandemide yaptıkları hizmetleri anımsattı. Açıklamada "Sağlık Bakanlığı bu süreçte doktorlara ve hemşirelere pandemi desteği verdi. Ancak bizler 7/24 çalıştık yine de bizlere ödeme verilmedi. Ve biz devletimize küsmedik, aynı şekilde çalışmaya devam ettik. Pandemi döneminde yeri geldi çalışan emekçi şoför kardeşlerimizi kaybettik. Biz 'devletimiz, devletimiz' dereken bir baktık kimse arkamızda olmadı" denildi.

TALEPLERİNİ SIRALADILAR
Sendikalı oldukları için tehdit edildiklerini, üvey evlat muamelesi gördüklerini belirten şoförler "Sesimizi duyurmaya, hakkımız olanı almaya geldik" dedi ve taleplerini ise şöyle sıraladı:
Asgari Ücret + % 100 zam, Yemek Ücreti, Yol Ücreti, Mesai Ücreti, Araçları Yıkamak İçin Ücret veya Uygun Bir Mekan, Şoför Odası (İlçelerde odamız yok ve kışın araçlarda donuyoruz.), Çocuk Parası, Yakacak ve Ramazan Yardımı, İSPARK ve park mekanlarına ait ücretlerin karşılanması (Bunları cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz.), Saygınlık, Sendikalı olma hakkımıza saygı duyulması, İşten çıkarmalara son verilmesi, İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınması, EYT’li arkadaşlarımızın emekli olduktan sonra, şu an hali hazırda çalışmakta olan emekli arkadaşlarımız gibi işlerine son verilmeden çalışmaya devam etmesi, Yapılan ve yapılacak olan ihale şartlarını öğrenmek...

"BİZLERİ GÖRMEZDEN GELMEYİN"
Taşeron şoförler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ye şu sözlerle seslendi:
Bizleri görmezden gelmeyin. Bizleri pandemide unuttuğunuz gibi şimdi de kadroya almayarak bizlere ihanet ediyorsunuz. Bu da yetmezmiş gibi elimizde bulunan kalifiye personeller varken KPSS ile şoför alımı yapıyorsunuz. Bizlerin açığını mı gördünüz, sizlere yanlış mı yaptık?
Neden üvey evlat muamelesi görüyoruz? Bizler HAK ETTİĞİMİZ KADROYU istiyoruz. Bu ayıbınızdan acilen dönmelisiniz. Biz taşeron şoförler sizlerin seçim yatırımı değiliz. Bizleri sakız çiğner gibi ağzınıza alamazsınız. Siz öncelikle verdiğiniz sözleri yerine getirin.
"HANİ BABALAR SÖZÜNÜ TUTARDI"
Şoförler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'la ilgili de şu ifadelere yer verdi:
Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere söz verdi. Hani babalar sözünü tutardı? Artık İstanbul gibi bir metropol şehirde 17.000 lira alıp, yol ve yemeği cebimizden veri 12.500 liraya yaşamaya çalışıyoruz. Bu ayıptan bir an önce dönmeniz lazım.
Sözcü
Annesi tarafından terk edilen çocuk okula kayıt yaptıramadığı için isyan etti18 izlenme
Özgür Çelik, CHP İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle İstanbul İl Başkanı seçildi23 izlenme
Enes Kara'nın ölümünün ardından paylaştı! Cemaat yurtları hakkında çarpıcı sonuç: 'Asla...'88 izlenme
Kamu kurumlarına 1,9 milyar TL'lik kiralık araç: Gider yüzde 256 arttı26 izlenme
Bursaspor, daha önce ismi 'Timsah Arena' olarak değiştirdiği stadyumunun adını yeniden 'Bursa Atatürk Stadyumu' yaptı33 izlenme
Türkiye Barolar Birliği'nden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a istifa çağrısı!90 izlenme
Kartalkaya yangın davası: Savcılıktan 4 kişiye daha tutuklama talebi9 izlenme
Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisine gözaltına alındığı gün mesaj atmış24 izlenme