‘Sokak Kedisi’ adıyla yaptığı sokak röportajlarıyla bilinen Ebru Uzun Oruç, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda saldırıya uğradığını açıkladı. Bağdat Caddesi’nde saldırıya uğradığını duyuran Oruç, “Eşim Barış Oruç ve ben 4 silahlı kişinin saldırısına uğradık. Durumumuz iyi merak etmeyin. Şu an Emniyet’ten çıktık” demişti.
“BU SALDIRI TÜM BASIN MENSUPLARINA YAPILMIŞTIR”
Saldırı sonrası gözaltına alınan üç şüpheli serbest bırakıldı. Şüphelilerin serbest bırakılması sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Oruç, şu ifadeleri kullandı:
“Bizlere planlı ve kasten yapılan saldırıdaki failler yakalanmış olup, ifadeleri alınarak serbest bırakıldılar. Bilinmelidir ki, bu saldırı sadece Sokak Kedisi ekibine yapılmamış, halkın konuşma ve fikir özgürlüğü hedef alınarak, ülkemizdeki tüm basın mensuplarına yapılmıştır! Basının susturulması halkın söz hakkının elinden alınması demektir! Halkın söz hakkını gaspetmeye çalışan zihniyetle Sokak Kedisi ekibi olarak mücadele etmeye ve de halkın sesini, çok daha büyük bir kararlılıkla duyurmaya devam edeceğiz.”
Yeniçağ
Elektrik faciası: İZSU ve GDZ Elektrik genel müdürleri gözaltına alındı29 izlenme
Bylock tuzağı mağduru AKP’li vekil: Beni ilk ve son ziyaret eden Muharrem İnce oldu343 izlenme
Atatürk'e hakaret eden lise öğrencisinin cezası belli oldu40 izlenme
Arapların ruh ikizi Yeliz'i şoförlükten vekilliğe taşıyan sır ortaya çıktı29 izlenme
Aydın'da 4 yaşındaki küçük çocuğa akrabasından cinsel istismar!74 izlenme
Gemiden iniyor mu? Mehmet Metiner parlamenter sisteme övgüler yağdırdı!69 izlenme
Sokak röportajında bir kadından Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti hakkında skandal ifadeler!35 izlenme
Trabzon'da vatandaşlar İmamoğlu için yürüdü100 izlenme
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin 'bilirkişi raporu' ortaya çıktı: Soruşturmada 2 kişi gözaltına alındı!
Ne son başbakanı ne ilk başbakanı ne de ilk cumhurbaşkanını bilemediler
Emekli ve engelli TOKİ mağduru Murat Kurum’a böyle isyan etti "Sen önce bu pisliği temizle sonra başkan ol"
Güllü'nün kızı tutuklandıktan sonra ilk kez konuştu: O ismi işaret etti