SONAR Araştırma Şirketi 2019 seçimleri öncesinde vatandaşın nabzını ölçmeye devam ediyor. SONAR, 26 ilde, 3000 kişi ile gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını duyurdu.
SONAR, yaptığı ankette Milletvekilliği Genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapılsa kimlere oy verirsiniz soruları üzerinde duruldu.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ittifak tartışmalarının hız kazandığı 2018’in ilk günlerinde SONAR’ın yaptığı son anketi, Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı yerine Fidel Okan'ın yayınlaması dikkati çekti.
SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı yapılan son ankete Cumhurbaşkanlığı Seçiminde ikinci tura kalınacağını ve bu durumda da Erdoğan’ın işinin hayli zor olacağı notunu düştü.

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın anketine göre, olası bir erken genel seçimde partilerin oy dağılımı şöyle: AKP’nin oy oranı yüzde 34.43, MHP ise barajın altında. Araştırmaya göre kararsız seçmenler dağıtılmadığında, CHP 22,37, İYİ Parti 12,57, HDP'nin ise 9,53 olduğu görülüyor.

Buna göre kararsız seçmenler partilere oy oranına göre dağıtıldığında bugün seçim olsa çıkan rakamlarda AKP'nin oy oranın yüzde 40,10, CHP'nin yüzde 25,31, İYİ Parti'nin yüzde 14,22, HDP'nin ise yüzde 10,79 olduğu görülüyor. MHP ise barajın altında kalıyor.
SONAR Araştırma'ın 6 Kasım 2017 tarihindeki anketine göre MHP'nin oy oranı 7,78 iken yeni ankette bu oranın daha da düşerek 7,09 seviyesine gerilediği gözüküyor.

Araştırmanın Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bölümünde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 38,9'la önde olduğu gözüküyor. Henüz bir aday göstermemiş olan CHP'nin oy oranı yüzde 18,9 iken, İYİ Parti lideri Akşener'in oy oranı ise yüzde 15,3.

Verileri kamuoyuyla paylaşan Avukat Fidel Okan, Twitter'dan yaptığı duyuruda, SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı'nın anketle ilgili, 'Erdoğan’ın ikinci turda da seçilmesinin çok zor olduğu' bilgisini ankete not olarak düştüğünü açıkladı.
https://www.siyasetcafe.com/sonardanflassonankethakanbayrakciacikladi32642h.htm
‘Milli Eğitim, Andımız kararını 30 gün içinde uygulamak zorunda’86 izlenme
Erdoğan'ın arşivinden: "Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa o partiyle hareket eder, ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz; Parlamento'dan, milletvekilliğinden ayrılır"22 izlenme
Yandaş gazeteden flaş iddia: Erdoğan yeni parti kurabilir121 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin'in CHP'nin İstanbul'daki binasına giriş 'izni verdiği' 31 kişilik listesi ortaya çıktı!15 izlenme
Yerli turist ifşa etti: "Trabzon'da Arap yemekleri 890 TL!"29 izlenme
İnce:Artık tavsiye etmiyorum, istirham ediyorum Bırakın şu dış güçler palavralarını!371 izlenme
Dükkân sahibi yüzde 50 zammı beğenmeyip kiracısını tehdit etti! "Bastonumla öldürürüm, eşin dul çocukların yetim kalır"41 izlenme
Kriz vurdu, özel üniversiteler boş kaldı7 izlenme
Zarar ediyor diye satılmıştı: AKP'nin özelleştirdiği fabrikadan rekor kâr!
Aksaraylı börekçi durumu özetledi! 'Vatandaş ucuz olsun diye boş börek soruyor, biz de çıkarmaya başladık'
Dünya bu seçim haritasını konuşuyor: Erdoğan'ın oylarındaki keskin düşüş
Bebeklerde gaz problemi? Nasıl Geçer?