Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İBB çalışanlarına yönelik yaptığı anılan açıklama, büyük tepkiye yol açmıştı. Soylu’nun anılan ifadelerini İBB çalışanı Nuri Başkapan dava konusu yaptı. Başkapan, kendisinin de İBB personeli olduğunu, anılan ifadeler neden ile küçük düşürüldüğünü, kişilik haklarına saldırıldığını belirterek Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı 3 kuruşluk tazminat davası açtı.
Dava İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan adına yapılan savunmada “Müvekkilim hakkında üç kuruş bedelle dava açılarak şahsına hakaret edilmiştir. Bunu da sosyal medyada ilan etmiştir. Bu sebeple davacının dava açmakta hukuki yararı yoktur” denildi.
Soylu adına yapılan savunmada ise şöyle denildi: “Müvekkilim İçişleri Bakanıdır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır. İsim vermemiştir. Genel verilerle açıklama yapmıştır.”

Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası kararını açıkladı. Kararda, Soylu’nun yaptığı açıklamanın doğrudan bir kişiyi hedef almadığı kaydedildi. Mahkeme, Başkapan’ın tazminat talebini, her iki davalı yönünden de reddetti.
Karara itiraz edildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’ne yapılan itirazda, ilk derece mahkemesinin kaldırılması istendi. İtiraz dilekçesinde, anılan açıklama ile İBB çalışanı Başkapan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu savunuldu.
Soylu’nun avukatı ise İstinaf Mahkemesi’ne yaptığı savunmada, Başkapan’ın haksız ve kötü niyetli olduğu öne sürülerek “Müvekkilin açıklaması maddi dayanakları olan bir açıklamadır. İlk derece mahkemesinin kararına karşı istinaf başvurusunun reddi gerektiği kanaatindeyiz” denildi.
halktv.com.tr
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 335.533’e, can kaybı 8.837’ye yükseldi!66 izlenme
Benzin ve motorine zam geliyor161 izlenme
Tüm illerin seçim sonuçları ve oy oranları513 izlenme
Vatandaşların asgari ücret zammına tepkisi sürüyor: "22 bin lirayla geçinmek için sihirbaz olmak gerekir"23 izlenme
Bahçeli Ali Koç ile görüşürken kime ne mesaj verdi? 17 - 25 Aralık takvimi detayı26 izlenme
Günaydın ! Adıyamanlı tütün üreticisine de dank etmiş 'Ekmeğime el uzatasın diye seni seçmedik, nankörlük etmeyin !'281 izlenme
Meclis'te AKP'li vekilin odasında intihar girişimi!160 izlenme
102 genç tahliye edildi! Cezaevi önünde alkışlarla karşılandılar20 izlenme
Yer Hatay'ın Odabaşı mahallesi: 2021 ve 2023 yılındaki halleri depremin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi...
Kurukahveci Mehmet Efendi’den ‘İsrail’ iddialarına yanıt!
Uğur Mumcu'nun arşivini silen TRT'den bir skandal daha!
AKP ile CHP arasında 'emanet' tartışması