Anasayfa1
12 Ocak 2025 ( 7 izlenme )
Reklamlar

Soyulan vakfın yöneticisi büyükelçi olarak atandı


Milyonluk sahte fatura vurgunuyla gündeme gelen Yunus Emre Vakfı’nın yöneticisi Birol Akgün’ün yeni görev yeri Bakü elçiliği oldu. Erdoğan’ın danışmanı Ürdün’e atandı.


Büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arapça tercümanı ve danışmanı Yakup Caymazoğlu, Ürdün’ün başkenti Amman’a, Erdoğan’ın eski basın müşaviri Lütfullah Göktaş da BAE Abu Dabi’ye büyükelçi olarak görevlendirildi.

Lütfullah Göktaş

SAYI BEŞE YÜKSELDİ

Sahte faturalarla soyulan Yunus Emre Vakfı Mütevelli heyeti üyesi ve Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye atandı.

Birol Akgün

Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine NATO nezdindeki Büyükelçi Levent Gümrükçü getirildi. Böylelikle Berris Ekinci, Burhanettin Duran, Kemal Bozay ve Nuh Yılmaz ile birlikte Dışişleri Bakan yardımcısı sayısı beşe çıktı.

Yakup Caymazoğlu

BERLİN ELÇİSİ TURAN

Mozambik Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne, Uluslararası Hukuk Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Alkan atandı. Almanya Berlin Büyükelçiliği’ne de İkili İlişkiler Genel Müdürü Gökhan Turan, Küba Havana Büyükelçiliği’ne ise Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Yılmaz getirildi. Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Rıza Demirer atandı.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Taliban'dan kaçmak için uçağa tutunan Afgan son anlarını kendisi canlı olarak kaydetti! BOTAŞ’tan ‘doğal gaz zammı’ açıklaması Kayıp Narin olayı intikam mı cinayeti mi? Amca ifadesinde 'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...' dedi iddiası 'İstiklal Marşı’nı kim yazdı?, Fahrettin Koca kimdir?' sorularını bilemeyen 2018 Türkiye güzeli Şevval Şahin yayını terk etti!