Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, 21 Aralık’ta yayımladığı kararnameyle 506 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.
Dilan Polat ve şike soruşturmalarını yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Savcılığı’nda görevlendirdi.
“Sürgün” olarak nitelendirilen görev değişikliği sonrası Kökçü hakkında HSK’nın yürüttüğü soruşturmalar ve çeşitli iddialar gündeme geldi.
Gerçek Gündem'den Furkan Karabay'ın haberine göre, Kökçü, iddiaların ardından emeklilik dilekçesini verdi. Hakkında ise soruşturma başlatıldı.
Kökçü, Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Niagara Vakfı'nı yöneten Ayşe Arslan Çınar hakkında FETÖ soruşturması yürüttüğünü, o dönem Başsavcı Vekili olan M. Y.’ın, Başsavcı Ş. Y.’ın talimatı ve isteği olduğunu söyleyerek Çınar dosyasının kapatılması kararının verilmesinin kendisine iletildiğini öne sürdü.
Kökçü, Çınar hakkında MASAK raporu ile yapılmış çok sayıda aleyhe tespit bulunduğunu, bu sebeple dosyayı kapatmayacağını Başsavcı Vekiline ilettiğini anlattı. Kökçü devamında, başsavcı vekilinin tekrar kendisiyle görüştüğünü, Ankara’da da Ayşe Çınar hakkında bir başka 'FETÖ' soruşturması olduğunu söyleyerek dosyanın 'yetkisizlik' ile Ankara’ya gönderildiğini ifade etti.
Kökçü, Ankara’daki söz konusu FETÖ soruşturmasının aynı isimle başka bir Ayşe Çınar hakkında olduğunu, bu dosyada çok önceden kovuşturmaya yer yok kararı verildiğini, elinden alınan Çınar dosyasının da bu sebeple Ankara tarafından kapatıldığını anlattı.
ESKİ BAŞSAVCI VE VEKİLLERİNİ ÖVDÜ; MEVCUTLARI SUÇLADI
Kökçü, savunmasında Çağlayan Adliyesi’nde görev yaptığı süre boyunca hatırı sayılı kişiler hakkındaki FETÖ soruşturmalarının Başsavcı Ş. Y. ve Başsavcı Vekili M. Y.’nın baskıları sonucunda ya kapatıldığını ya da elinden alındığını ileri sürdü.
Kökçü, savunmasının sonlarında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda şimdiki AYM Üyesi İrfan Fidan, Yargıtay Üyesi Hasan Yılmaz, HSK’ya gönderdiği “rüşvet” dilekçesiyle gündeme gelen ve Yargıtay Üyesi yapılan İsmail Uçar ile uyumlu çalıştığını anlattı.
Kökçü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ş. Y. ve Başsavcı Vekili M. Y.’nin göreve gelmesinin ardından ise usulsüzlüklerin başladığı iddialarını şöyle dile getirdi:
“Ş. Y. ve M. Y. gibi usul ve yasaya aykırı yerine getiren açısından suç olacak taleplerini bu kadar rahat dile getiren ve bir şekilde sonuç alan kişiler ile çalışmadığım, çalışmadığın için yıllar sonra Terör Soruşturmaları Bürosundan peşimden gelen bir disiplin soruşturması ile ayrılmak zorunda kaldım.”
BirGün
Tazminatlarını alamayan işçilere darp ve gözaltı!223 izlenme
CHP: Saray, vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye attı; ekonomik buhrana sürükledi102 izlenme
Turhan Çömez buğday mezarlığına girdi: “Türk çiftçisi açken onların buğdaylarını mezarlara gömmeye ne hakkınız var”25 izlenme
İBB Meclisi’nde İmamoğlu vaatleri bir bir kabul edildi!72 izlenme
MHP'lilerin ağzı fren tutmuyor... Bu nasıl bir benzetme?22 izlenme
Talih kuşunun kanadı yolundu!34 izlenme
3 buçuk milyar doları Türkiye’ye kim getirdi?519 izlenme
16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetmişti: Kerem Kınık'ın kızının karıştığı kazanın raporu çıktı32 izlenme
Başkanlık sistemi kepenk kapattırdı! Yarım milyondan fazla esnaf iflas etti
Erdoğan’ın miting yaptığı meydanda CHP’ye izin verilmedi!
Piar anketini açıkladı... Millet ittifakı çoğunluğu alıyor!
2002’de her çocuk 1963 dolar dış borçla dünyaya gözlerini açarken, 2018’de bu 5 bin 513 dolara çıktı