Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Temmuz 2025 tarihinde onayladığı karar uyarınca, taşınmazın devri ve sözleşmeye ilişkin tüm işlemler için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilendirildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Kartal'da yer alan ve mülkiyeti Sümer Holding A.Ş.'ye ait olan bir taşınmazın hissesi, 1 milyar 90 milyon TL bedelle özelleştirildi.
Karara göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından "satış" yöntemiyle gerçekleştirilen ihale sonucunda, Kartal ilçesi Cevizli Mahallesi'nde bulunan 10384 ada, 217 parseldeki 18.115,70 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 23853/40000 oranındaki hissesi, 1 milyar 90 milyon TL'ye Argeus Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Sekizinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'na satıldı.
En yüksek teklifi veren bu fon ile, ihale şartnamesi doğrultusunda taşınmaz hissesi satış sözleşmesi imzalanacak. Satışı onaylayan 22 Nisan 2025 tarihli ve 03 sayılı karar doğrultusunda, Argeus’un yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi durumunda teminatı irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.
11 Temmuz 1933’te Atatürk’ün verdiği Sümerbank adıyla kurulan Sümer Holding bünyesindeki 23 işletme, 16 mağaza, 335 bayi özelleştirilme kapsamında 20032019 yılları arasında ya satıldı ya da kapatıldı.
Türkiye sanayileşmesinin öncülerinden olan kuruluşun 2021 yılı sonu itibarıyla personel sayısı 143’e kadar düştü. Özelleştirme işlemleri devam eden Sümer Holding’in beş yıllık toplam zararı ise 110 milyon TL’ye dayandı.
2017 yılında 13,7 milyon TL, 2018’de 10,4 milyon TL, 2019’da 30,4 milyon TL, 2020’de 24,6 milyon TL zarar eden kuruluşun 2021 yılı zararı 28 milyon TL oldu. Böylelikle 2017 ve 2021 yıllarını kapsayan beş yıllık dönemde kuruluşun toplam zararı 107 milyon TL’yi geçti.
Cumhuriyet tarihinin en önemli kurumları arasında yer alan Sümer Holding’e ait dört taşınmaz daha geçtiğimiz yıl 78 Eylül’de satıldı. Taşınmazların satışından 81 milyon 550 bin TL gelir elde edildi. Sümer Holding’in Edirne’de yer alan üç taşınmazının bir metal şirketine, Aydın’da yer alan bir taşınmazının ise inşaat şirketine verildiği kaydedildi.
Kartal'daki taşınmazın satışı ile Sümerbank'ın bir parçası daha elden çıkarıldı.
halktv.com.tr
Anadolu Farm'a büyük operasyon: 3 gözaltı160 izlenme
Erdoğan'ın maaşı kaç asgari ücret ediyor?46 izlenme
Milyonlarca sürücünün ehliyeti geçersiz olacak: Son 4 gün! Yapmayanlar 7 bin lira fazla ödeyecek10 izlenme
Öcalan'ın çağrısının ardından SDG ve YPG'den ilk açıklama35 izlenme
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den büyük ayıp! Derdini anlatan vatandaşı aşağıladı 'Daha adını bile söyleyemiyorsun… Bir de dedemden kaldı bilmem ne'32 izlenme
Parkta bile huzur yok! Genç kızlara çirkin taciz: Gizlice fotoğraf çekip, tepki görünce 'yollusunuz' dedi24 izlenme
3 milletvekili CHP’den istifa etti!102 izlenme
Kızılay Şube Başkanı'nın şirketleri, AKP'li belediyelerden 13 yılda 104 ihale aldı22 izlenme
Menzil Şeyhi ile müridi arasında geçen sohbet akıllara FETÖ'yü getirdi: "Bir isteğiniz olursa her zaman hazırız"
Erdoğan 'Evimize ekmek götüremiyoruz!' diyen esnafa bunu söyledi 'Al bu keyif çayını iç!'
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.266 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.404.144'e, can kaybı da 49.524’e yükseldi!
Murat Ülker Seçil Erzan'a para kaptıranlara ağır konuştu: "Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi?"