Suriye'de cihatçı silahlı teröristler, İdlip'ten yola çıkarak önce Hama ve Humus daha sonra Şam'da kontrolü ele geçirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkeden uçakla ayrılırken, Suriye Başbakanı Muhammed Gazi elCelali ise, “Suriye’de halkın seçeceği bir hükümetle çalışmaya hazırız" mesajını vermişti.
Araştırmacı ve yazar Faik Bulut, Suriye’de yaşanan son gelişmeleri Namık Koçak’ın sunduğu ‘Forum Hafta Sonu’ programında değerlendirdi.
Bulut, Suriye’nin haritasında parçalanma olacağını ifade etti.
Bulut’un değerlendirmesinden öne çıkanlar şöyle:
Haritada bir parçalanma olacağı çok açık. Türkiye kazanmış sayılır.
Bu durumda, görünen o ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir müddet sonra Emevi Camii’ne gider. Oraya gider diye düşünüyorum. Gitmese bile, bir dönem Ecevit ile Erbakan’ın malum harekat sonrası ‘Kıbrıs Fatihi’ diye anıldıklarını biliyorum. Erdoğan’ın en basit şekilde konuşursak hem içeride, hem dışarıda ‘Şam Fatihi’ diye bir algı yaratılacaktır. Böyle işlenecektir.
Tele1
’29 Ekim’de uçacak’ denilen yerli uçak için fabrika bile kurulmadı!127 izlenme
ABD, bu ülkeler sayesinde 44 milyar dolar kazandı! İçlerinde Türkiye de var!70 izlenme
MetroPOLL'den son anket: Dikkat çeken Millet İttifakı detayı52 izlenme
AKP'li belediyede usulsüzlük iddiası: 'Sabaha kadar sahte kaşe bastık'61 izlenme
SADAT'ta şoke eden eğitimler! "Gayri nizami harp..."60 izlenme
Cübbeli Ahmet kervana katıldı, Tarkan’ı hedef aldı: ‘Zamanlaması manidar, mal bulmuş mağribi gibi atlıyorlar!’57 izlenme
Konvoyunun önüne sürü çıkan kaymakam, çobana ceza kesti57 izlenme
Öğrenci yurdunda kâbus yaşıyorlar: -11 derece soğukta kaloriferler yanmıyor55 izlenme