Simidin gelen zamlarla birlikte 3.5 TL'den satışa sunulmasının ardından simidin vazgeçilmezi susamdaki fiyat artışı da dikkat çekti. Yaklaşık yüzde 150'lik artışla kilosu 13 liradan 35 liraya kadar yükselen susam fiyatı fırıncı ve satıcıları kara kara düşündürüyor. Üreticiler, 3.5 lira satış fiyatının dahi masraflarını karşılamadığını söyledi.
HAFTADA 2 ZAM YAPILDI
Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, “Susama gelen zamlar bu sektörü sekteye uğratıyor. Pazartesi ve cuma iki ayrı zam gelen bir süreçten geçiyoruz. Bugün simide yaptığımız zam dahi masrafları karşılamıyor. Günlük hammaddeye zam geliyor” ifadelerini kullandı.
ÇİN SUSAMI MI KULLANILIYOR?
Susam fiyatları artarken ortaya ‘Çin susamı kullanılıyor ve alerjiye neden oluyor' iddiası atıldı ancak üreticiler bunu yalanlayarak Çin susamının maliyetli olduğunu ve susamcıların bu riske girmeyeceklerini belirtti. Erdal Pınar, “Türkiye yılda 160 bin ton susam kullanıyor. Susam Nijerya, Etiyopya ve Sudan'dan geliyor. Çin susamı kullanmıyoruz, Çin'in ürettiği iç pazarında tüketiliyor” dedi.
https://www.krttv.com.tr/ekonomi/susamfiyatlariyuzde150arttih102353.html
Gözaltına alınmayan Suudi turist ülkesine döndü çarptığı dans hocası aylardır ayağa bile kalkamıyor!28 izlenme
Kamunun kira giderleri uçtu19 izlenme
Aytaç Yalman'ın eşi Belma Yalman da koronavirüsten hayatını kaybetti115 izlenme
İBB’nin AKP dönemindeki yönetimi hakkında suç duyurusu! Sadece iki dosyadaki rantın miktarı 150 milyon dolar!51 izlenme
Suudi Arabistan’da skandal! Filistin vatandaşı Arap, Türk’ün kaderini belirlemek için oy kullandı!26 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğana Çağrı:"Seçimden Korkma"33 izlenme
Halk Erdoğan'a 'görev onayı' vermiyor!30 izlenme
Şener Şen ve İlyas Salman'dan, sokağa çıkma yasağını oyuncağa çeviren iktidarı en güzel anlatan video!151 izlenme