Bu yeni fiyat, çiğ süt üreticilerinin eline net olarak geçecek şekilde uygulanacak ve soğutma, nakliye gibi ek maliyetler üreticiye ilave olarak ödenecek. USK, fiyatın üç aylık periyotlarla yeniden değerlendirileceğini de duyurdu.
USK’dan yapılan açıklama şöyle:
”17 Aralık 2024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında; 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 17,15 TLolarak belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir.
Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 25 Kuruş fark uygulanacaktır. Daha önce alınan karar gereğince çiğ süt tavsiye fiyatı 3 aylık periyotlar halinde yeniden değerlendirilecektir” denildi.
Dünya Gazetesi
ABD’nin skandal yaptırım kararını dünya böyle okudu644 izlenme
Skandal... Camide 'CHP Zulmü' kitabı!74 izlenme
Işıkhan "Çalışıyoruz" demişti! Emekli ikramiyesinin ne kadar olması gerektiğini uzmanı hesapladı17 izlenme
Oduna ve kömüre rekor zam!339 izlenme
Tarım Bakanı Yumaklı: Rusya'dan gelen uçaklar yangınların söndürülmesinde etkin rol oynuyor25 izlenme
Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? Dolar ve euroda son durum ne?16 izlenme
Emekliye bir darbe de bayram ikramiyelerinden geliyor8 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Bu yönetimden sizi kurtaracağız154 izlenme
3 yıl beklediler 'gölün içine' yerleştirildiler! Depremzede şimdi de selle boğuşuyor
AKP'li isimden tepki çeken sözler: "32 milyon çalışanın 16 milyon emekliye bakması sürdürülemez"
Konya kart batağında! Vatandaş: "Para var, nakit ihtiyacımız yok"
EBA’da Osmanlı armalı öğretmen!