Türkiye bir yandan basın özgürlüğünde gittikçe gerilerken, bir yandan da kamu reklamlarının medya kuruluşlarındaki dağılımı dikkat çekti. Kamu bankalarının son 20 yılda muhalif yayın organlarına hiç ilan vermedikleri ortaya çıktı. Kamu bankalarının son 20 yıllık reklam bütçesinin 43 milyar lira olduğunu dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Kamu reklamlarından SÖZCÜ, Cumhuriyet, Birgün, Milli Gazete, Karar ve Evrensel’e tek santim ilan yok” değerlendirmesini yaptı.
’35 MİLYON LİRALIK CEZA’
“İzlenmeyen kanallar ve tabela gazetelere yoksul halkın parası hortumlanıyor” ifadelerini kullanan Çakırözer, “Dezenformasyonla mücadele yasası ile haberi sansürlediler şimdi de habercileri casusluk, etki ajanlığı çuvalına sokacaklar. 1milyon habere erişim engeli geldi. 7 TV kanalına 35 milyon lira ceza kesildi, gülmek dahi yasak” dedi. TBMM’de Basın İlan Kurumu konusundaki yasa teklifi konusunda konuşan Çakırözer, “Bu ülkede katliamın, ihmalin, yolsuzluğun, tacizin bilinip hesabının sorulmasını engellemek için el ele vermiş bir çete var. Başında iletişim komiseri ile iktidar talimatıyla haberi suç sayan savcılar var” diye konuştu.Öte yandan Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi, Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından bulunduğu noktayı gözler önüne sermişti. Türkiye, 180 ülkenin bulunduğu endekste basın özgürlüğü sıralamasında 158’inci sırada ve ‘çok vahim’ kategorisinde yer aldı. Türkiye, geçen yıl ise 165’inci sıradaydı.

CHP’li Utku Çakırözer, “Türkiye’de katliamın, yolsuzluğun bilinip hesabının sorulmasını engellemek için el ele vermiş bir çete var” ifadelerini kullanarak, “Bu çetenin Basın İlan Kurumu ayağı da iktidarın beğenmediği gazetelerin ilan hakkını gasp ediyor. Uyduruk gerekçelerle ceza yağdırıyor. Çok sesliliği yok ediyor, gazetecileri işsiz bırakıyor. 3 ayda 33 Anadolu gazetesi kapandı, 1.800 olan yerel gazete sayısı 700’e düştü. Basın İlan ise emlak şirketine dönüşmüş. O binayı sat, öbürünü kirala” diye konuştu.
Sözcü
Siyasette yalan ve iftira rüzgârı: Milli iradenin seçtiği başkanları hedef alıyorlar, karalıyorlar9 izlenme
Kütahya’da vahşet! Sulama havuzunda 13 köpek ölü bulundu: “Hayvanları buraya canlı canlı atılmışlar. Köpekler, çıkabilmek için havuzu tırmalamış”29 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Paramount otelin kapısına 'haciz' dayandı!56 izlenme
Cübbeli Ahmet çıkardığı dua kitabında yine çığır açtı! 'O duayı okuyup yastığının altında para, altın hatta küp bulanlar oldu'32 izlenme
Lojmanı boşaltması istenen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı annesinin yanına taşındı!94 izlenme
Asıl cinayet işte budur! Bursa'da zabıta 'Kimsem yok benim oğlum, almayın' demesine rağmen 80 yaşındaki kadının domates tezgâhına el koydu!58 izlenme
Dünyanın gündemine oturan video: Araplar ve Yahudiler el ele dans etti!31 izlenme
'CHP Kurultayı'nın iptal davasında flaş karar25 izlenme