Sözcü'de yer alan habere göre ifadelerde, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ferhat Habeş ve Fatma Berkel'in evine yerleştiği, daha sonra Ferhat Habeş'e ait tekstil atölyesinde kaldığı belirtildi.
“ABİM ÖZGÜR SURİYE ORDUSU’NDA ŞEHİT EDİLDİ” DEDİ
Albashir daha sonra da kısa süreliğine Ahmad Haj Hasan'ın ve Rama Eltaha'nın evinde kaldı.
Ahmad Haj Hasan'ın savunması ise dikkat çekti. Hasan savunmasında PKK'lı olmadığını ağabeyinin Özgür Suriye Ordusu'nda savaşırken hayatını kaybettiğini özellikle belirtti ve “Ben asla PKK’yı tutmuyorum. Benim ağabeyim Suriye Özgür Ordusu’nda şehit edilmiştir. Benim bu olayla bir ilgim yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

TAKSİM’E GÖTÜREN ARACIN ŞOFÖRÜ KONUŞTU
Yasir El Korali ise Albashir'i patlamanın gerçekleştiği gün de dahil olmak üzere üç kez Taksim'e götüren kişi. Korali kendisinin korsan taksici olduğunu söyledi ve “Türkiye'de 7 yıldır yaşamaktayım. Çocuklarım Türkiye'de doğdu. Eğer bilseydim bu kadın bunları yapacaktı, bu kadını arabama alıp onu götürmezdim” diye konuştu. Korali'nin kullandığı araçta bomba kalıntıları tespit edildi.
Albashir ile Bilal Hassan’ın Suriye’den Türkiye’ye geldikten sonra Esenler’deki tekstil atölyesine taşınarak bir süre burada barındıkları, Bilal’in atölyede çalışan Ahmet Haj Hasan ile, Ahlam Albashir’in ise Ahmet Haj Hasan’ın gayri resmi eşi olan Rama Altaha ile ilişki kurduğu belirtildi. Rama Altaha ve Ahmet Haj Hasan’ın evinde kalmaları da bu irtibattan sonra gerçekleşti.
Ahlam Albashir ve Bilal Hassan atölyede kaldıkları sürede Rama’nın oğlu Ahmet Elşeybun ile Taksim’e ilk kez birlikte gittiler.
Ümit Özat'tan gündem olan yorum: "Yıllardır bu ülkede Atatürk düşmanlığı yapılıyor, elin Arabına niye kızıyorsunuz abi siz?"31 izlenme
İsrail’e mi Filistin’e mi? 1,3 milyar dolarlık ihracat sırrı!22 izlenme
Enes Kara intiharıyla ilgili Süleyman Soylu ve Elazığ Valisi Toraman hakkında suç duyurusu!42 izlenme
Türkiye yoksullukta Avrupa'da birinci oldu!12 izlenme
İran'ın füze saldırısında, başkent Tel Aviv'in güneyindeki Rehovot kentinde bulunan Weizmann Bilim Enstitüsü de füzelerin hedefi oldu46 izlenme
Masada Diyanet ve TÜİK de var: Doğurganlığı artırmak için toplandılar!18 izlenme
Savaş bitmesine rağmen göçler neden durmuyor? 'Türkiye’de de sık sık düşülen yanılgılardan biri...'29 izlenme
Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi evinin önünde öldürüldü31 izlenme