Eşi tarikata katılan bir adam, CİMER'e tarikatların ailelerde yaşadıkları olumsuzlukları yazdığını ve başvurusunun gönderildiği Diyanet'ten 'fikir özgürlüğü' yanıtını aldığını söyledi.
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 56 yaşındaki, eşi tarikata katılan bir adamın kendisine yolladığı mektubu köşesine taşıdı. Tarikata katılan eşi nedeniyle 30 yıllık evliliklerinin sona gelme aşamasında olduğunu belirten kişi, CİMER'e "Eşimin tarikat bağını, tarikatların ailelerde yarattığı olumsuzlukları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazdım. Onlar da, bu başvurumu Diyanet İşleri Başkanlığı'na göndermişler. Diyanet'ten verilen 08. 08. 2022 tarihli cevapta, ‘Fikir özgürlüğüdür, Kurumumuzca konuyla ilgili tesis edilecek bir işlem bulunmamaktadır' denildi. Oradan, Emniyete de yazmışlar. Emniyetten biri aradı. ‘Suç unsuru görürsen ara bizi' dedi" ifadesini kullandı.
Öztürk'ün yazısında yer verdiği mektup şöyle:
“Menzil kitabınızı ibretle okudum. Şu anda bu tarikat yüzünden evliliğim bitme aşamasında. Eşim 2004 yılından bu yana tarikata haberim olmadan üye olmuş. En başta kapanmak istedi. Tartıştık, karşı çıktım. Çocuklarım çok küçüktü. Namaza başladı. ‘Namaz Allahın emri' dedik. Ama yine bir tartışmamız tarikat yüzündendi. Tartışma sırasında, ‘boşamaya kalksan bile tarikattan vazgeçmeyeceğin' söyledi.
Hadi çocuklarımın toplumda boynu bükülmesin diye, aşırı gitmemek şartıyla yine uygun davrandım. Büyük kızımın kınasına, düğününe eşim gelmedi. Düşünün bir kızın kınasında, düğününde annesi yok. Kızıma hem annelik, hem babalık yaparak o işi hallettik.
Bu 14 yıllık sıkıntı ve stres kalbime hasar verdi. Sigara, alkol kullanmamama rağmen 2019 da Bypas ameliyatı oldum. Küçük kızım Mayıs 2022 de evlendi. ‘Baba şimdi annem yine gelmez; sen de üzülürsün' diyerek düğün istemedi. Onu düğünsüz göndermek zorunda kaldım.
Eşimin tarikat bağını, tarikatların ailelerde yarattığı olumsuzlukları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazdım. Onlar da, bu başvurumu Diyanet İşleri Başkanlığı'na göndermişler. Diyanet'ten verilen 08. 08. 2022 tarihli cevapta, ‘Fikir özgürlüğüdür, Kurumumuzca konuyla ilgili tesis edilecek bir işlem bulunmamaktadır' denildi. Oradan, Emniyete de yazmışlar. Emniyetten biri aradı. ‘Suç unsuru görürsen ara bizi' dedi.
Kimi kime şikayet edeceksin. Hür iradeymiş. Son zamanlarda eşim haftanın 4 gününü sohbet evinde geçiriyor. Sonunda sabrım taştı ve tek başıma dergahlarına gidip oradaki kadınlarla eşimde orada olduğu halde konuştum; Eşimin bir tarikatta olmasını istemediğimi, 30 yıllık evliliğimi yıkmayacağımı söyledim. Orada ki bayanlar ‘Kötü bir şey yapmıyoruz ya, Allah rızası için dua ediyoruz' dediler. Zaten başka da bir şey dedikleri yok."
halktv.com.tr
İnsanlar göz göre göre öldü yetkili bir kişi istifa etmedi36 izlenme
Kılıçdaroğlu, Financial Times’a konuştu: Ekonomide atılacak ilk adımı açıkladı27 izlenme
TRT; dizilere, programlara ödediği ücreti 'gizli' tuttu!38 izlenme
AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan büyük gaf! Aday olduğu seçimin tarihini unuttu!71 izlenme
Bakan Dönmez: Maden ihracatında 6,5 milyar dolar ile cumhuriyet rekoru kırdık25 izlenme
Çete lideri Ayhan Bora Kaplan ile İYİ Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman'ın halay çektiği anlar ortaya çıktı123 izlenme
Mansur Yavaş'ı destekleyen emniyet müdürü meslekten ihraç edildi!38 izlenme
İmamoğlu'ndan CHP’nin kampındaki milletvekillerine mektup: 'Başarılı olmak zorunda olan bir takımız'6 izlenme
Yılmaz Özdil'den Sisi ile el sıkışan Erdoğan için müthiş yorum!
İBB’den yapay zekâ ile Mustafa Kemal Atatürk videosu: 100. Yıl mesajı izleyenleri duygulandırdı...
Özgür Özel'den TRT'ye: "Dirime gelmeyen ölüme de gelmesin"
İşte iki pitbullun saldırdığı Asiye’nin son hali!