TÜSİAD’ın açıklamasında, “Gelecekte özgür düşünen bireylere hem toplumsal yaşamda hem de iş yaşamında her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacağız. Ülkemizin bu yöndeki ihtiyacı ve yakın geçmişte yaşanan acı tecrübeler dikkate alındığında cemaat ve tarikatlara eğitim sisteminde yer olmaması gerekir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın tamamında ise şu ifadeler kullanıldı:
"Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ekonomik ve sosyal kalkınmayı başarmış, demokratik laik bir hukuk devleti olan Türkiye için çağdaş bir eğitim seferberliğine ihtiyacımız var.
Müfredatı 21. yüzyıl becerilerine uygun hale getirmek, gençlerimize çağın gerektirdiği yetkinliklerin kazandırılması ve katma değeri yüksek bir ekonomi açısından büyük önem taşıyor. Kimseyi geride bırakmadan her bir öğrencinin kaliteli bir eğitime ulaşmasını sağlamak önceliğimiz olmalı. Çağımızda genç kuşaklarımızı ezberciliğe değil eleştirel ve yaratıcı düşünceye dayanan bir eğitimle buluşturmalıyız. Gelecekte özgür düşünen bireylere hem toplumsal yaşamda hem de iş yaşamında her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacağız. Kalkınmanın her boyutunda koyduğumuz iddialı hedeflerin gerçekleşmesi de bunu gerektiriyor.
Ülkemizin bu yöndeki ihtiyacı ve yakın geçmişte yaşanan acı tecrübeler dikkate alındığında cemaat ve tarikatlara eğitim sisteminde yer olmaması gerekir. Eğitim sisteminde çağdaş eğitimle bağdaşmayan konuların gündemde olmasının ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma hedefleri ile uyuştuğunu söylemek mümkün değildir. Milyonlarca öğrenci, veli, öğretmen, iş, emek, teknoloji dünyası ve akademi gibi çok geniş bir çevreyi etkileyen eğitim alanında bilime dayalı politikalar uygulanması esas olmalıdır.”
Kaynak: Gerçek Gündem
Ankara'daki Gezi Parkı soruşturmasında takipsizlik kararı19 izlenme
Ege Akersoy’un tutukluluğuna itiraz edildi38 izlenme
Vatandaş borç batağında çırpınıyor: Kredi kartı alacakları 1,5 trilyona dayandı!21 izlenme
Kamu bankalarına ait sigorta şirketleri Varlık Fonu’na geçiyor!108 izlenme
TRT Haber'den büyük bir skandal daha! Ekranda Azerbaycan'ın sivillere saldırdığını yazdılar!59 izlenme
Türkiye'nin dev un firması iflasın pençesinde31 izlenme
Diyanet'in ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’ fetvası ilahiyatçılarda polemiğe yol açtı40 izlenme
Mehmet Demirkol'dan Mehmet Büyükekşi'ye tarihi Atatürk dersi: "Kimsiniz olum siz! Benim ulusum adına sen gidip Suud'la nasıl Atatürk pazarlığı yaparsın!"47 izlenme