Seyahat yasağının kalkmasıyla Antalya ve Muğla’ya tatilci akını başladı. Kontrol noktalarında bulunan jandarma ve polis ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı görevliler ise kentlere giriş yapacak kişilerin ateşlerini ölçtü.
Araçlarda bulunan 65 yaş üstü vatandaşların izin belgeleri kontrol edildi. TIR, kamyonet ve bazı otomobiller narkotik köpekler tarafından arandı. Özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen tatilciler yoğunluk oluşturdu.
BODRUM YOLCULUĞU
Muğla’nın Bodrum ilçesinde evleri bulunan tatilciler Torba kavşağında kontrol edildi. Gece yarısı yola çıkan tatilciler öğlen saatlerinde Bodrum'a ulaştı.

(FOTO: İHA)
34 VE 06 AĞIRLIKLI…
Olası yoğunluğu tahmin eden ekipler ilçe girişinde geniş güvenlik önlemi aldı. Şehir dışından gelen 34 ve 06 plaka ağırlıklı araçlarda ateş ölçümü ve kimlik kontrolü yapıldı. Ekiplerin kontrollerinin ardından ilçeye gelen tatilciler Bodrum'a güvenli bir şekilde giriş yaptı.
Öğlen saatlerinde Bodrum'da olan bir tatilci rahat bir nefes aldıklarını söyleyerek, “Gece yasak kalkar kalkmaz yola çıktım ve sonunda Bodrum'a ulaştım” dedi.

(FOTO: İHA)
BAŞVURUSU REDDEDİLMİŞ
İstanbul'dan gece saatlerinde yola çıkarak Bodrum'a gelen Mehmet Aktürk ise “Bodrum güzel, havası güzel, insanları güzel. Seyahat yasağının kalmasını bekliyordum. 34 kere başvurdum reddedildim edevletten. Sonra işte yasağı kaldırdı Sayın Cumhurbaşkanımız ve yola çıktık” şeklinde konuştu.

(FOTO: İHA)
OTOBÜSLER YOLA ÇIKTI
Yolcu otobüsleriyle Bodrum'a gelen tatilcilerin ise Torba uygulama noktasından polis ekipleri tarafından ateşleri ölçülüyor. Tüm otobüsler teker teker kontrol edilip yüksek ateşi olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.
ANTALYA’DA DA YOĞUNLUK
Tatilcilerin akın ettiği turizm kenti Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki kontrol noktasında da zaman zaman yoğunluk yaşandı.

(FOTO: DHA)
İSTANBUL’DAN KAÇIŞ…
İstanbul’dan Antalya’daki yazlığına gelen Rasim Kahyaoğlu (56), “Sabah yola çıktım. Yol baya kalabalıktı. Herkes İstanbul’u terk ediyor anladığım kadarıyla. Evim ve iş yerim burada. Hem işlerimi yapacağım hem de dinleneceğim” diye konuştu.
Burdur’un Bucak ilçesinden gelen Cengiz Sayın (36), “Bebeğimiz hastanede, onun yanına gidiyoruz. Nasip olursa onu getireceğiz” dedi.

(FOTO: DHA)
Antalya’nın Dağbeli Mahallesi’nden gelen Rasim Özaslan, “65 yaş üstü yolcumuz için izin aldık. Kronik rahatsızlığı var. Doktora gidiyoruz” ifadelerini kullandı. (DHAİHA)
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bodrumdakirmizialarmakinbasladi5848555/
Ekvador'da Guayaguil belediye başkanı, İspanya'dan gelen uçağın inmesini önlemek için bakın ne yapmış !163 izlenme
Meclis’in tasarrufu 57 gün sürdü!70 izlenme
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar28 izlenme
Cezaevinde 5 yıl yatan PKK'lı terörist Meclis kürsüsüne çıkartıldı6 izlenme
Harcamak kolay, yerine koymak zor! Swap hariç net rezerv -46,2 milyar dolarda!47 izlenme
AKP’nin yarattığı sınıf farkını İmamoğlu yıktı!73 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi! Yüzde 25 zamlandı19 izlenme
Okullara gönderilen kömürü bile çalmışlar!238 izlenme