Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, eşinin cezaevinde bir kez daha hastanelik olduğunu duyurdu.
Meriç Kahraman, eşinin dün hastaneye kaldırıldığını şu sözlerle aktardı:
“Dün, gün içerisinde Tayfun’un apar topar hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Bugün kendisiyle telefonda 10 dakika görüşme şansım oldu ve yaşananları öğrendim.”
MS hastası Tayfun Kahraman’ın cezaevindeki gündüz sayımı sırasında düşerek yaralandığını söyleyen Meriç Kahraman, “MS hastası olan eşim Tayfun Kahraman, dün gündüz sayımına çıkarken dengesini sağlayamayıp, ayağını yere basamadığı için düşüyor ve başını yere çarpıyor. Hem başından, hem de elinden yaralanıyor. Alnında bir yarık, bir sürtmeye bağlı yara var, kafası şiş, eli şişmiş halde hastaneye götürülüyor. Bandaj ve pansuman yapılıp yeniden cezaevine gönderiliyor. Bugün ise devam eden şişme ve morarma nedeniyle eline atel takılıyor” dedi.
Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yeniden yargılama kararını hatırlatan Kahraman, “Tekrar hatırlatıyorum: Tayfun hakkında AYM tarafından yeniden yargılama kararı verilmiştir. Eşim hukuken masumdur. Kararın uygulanmaması nedeniyle şu an fiilen özgürlüğünden mahrumdur” ifadelerini kullandı.
Cezaevi koşullarının Tayfun Kahraman’ın hastalığını ilerlettiğini belirten Meriç Kahraman şöyle devam etti:
“Yaşadıklarımız nedeniyle eşimin sağlığı tehlikeye giriyor, bunların hepsi belgelidir, hepsi AYM’ye yaptığımız ikinci başvuru dosyasında mevcuttur. Bugün de Tayfun’un geçirdiği akut MS atağının tıbbi tüm sürecini heyet raporları ve epikriz belgeleri, MS atağı ile bağlantılı olarak dün yaşanan düşmeye bağlı yaralanması da dahil olmak üzere Anayasa Mahkemesi’ne ek beyan dilekçemiz ile sunduk.”

Açıklamasının sonunda çağrıda bulunan Meriç Kahraman, “Biz 4 yıldır yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz. Her Allah’ın günü canımızdan can gidiyor. Eşimin hastalığı cezaevi şartlarında her gün daha fazla ilerliyor. Biricik evladımın babasına ve ailemize daha fazla eziyet etmeyin. AYM'ye yaptığımız ikinci başvuruyu bir an önce gündeme alın. Yasalara uyun, mahkeme kararlarına uyun, eşimi serbest bırakın” dedi.
Yandaş sendikanın başkanı AYT sınav güvenliğini böyle deldi: Oğlunu kimliksiz sınava soktu20 izlenme
"Maskesiz sokağa çıkmak yasak ama maske yok"73 izlenme
Görgüsüzlük AKP’nin ‘fıtrat’ında var!119 izlenme
Peru’da Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'ya 'yolsuzluk' suçlaması: Yargı harekete geçti!27 izlenme
Sağlık çalışanlarına skandal sözler! Acil hastalarının hakkını yedi, doktorlara hakaret etti33 izlenme
15 Temmuz sonrasında firar eden Edremit İmamı İsmail Akay yakalandı!175 izlenme
Özlem Vural Gürzel Saray ziyaretini anlattı, hayranlığını anlattıkça sosyal medya ayağa kalktı: "Ya bu kadar yalakalık olmaz yani. Bu kadar olmaz"18 izlenme
AREA anketi: AKP'nin düşüşü, Mansur Yavaş'ın yükselişi sürüyor!115 izlenme
Yaparsa AKP yapardı, yaptı: İcrada toz şekerden donuna kadar aldılar
Doğalgazda katmerli soygun yöntemi başladı!
CHP’li Çakırözer: Kendi personelini sürgün eden RTÜK, ihale ile personel almış
İsviçre'den gelen gurbetçi: "Geçen seneye göre pahalı, ciddi bir fark var. Bu bir tercihtir. İnsan nasıl yaşamak isterse öyle yaşar"