Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni’nde 9 işçinin toprak altında kaldığı liç kaymasıyla ilgili TBMM’de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nun ikinci toplantısı başladı. CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın konuşması esnasında AKP ve MHP’li milletvekillerinin tepki göstermesi ile tartışma yaşandı.
Komisyonda konuşan Yavuzyılmaz, şunları söyledi:
“Bu felaketin neden gerçekleştiği, sorumluluk alanına hangi bakanlıkların girdiği, sorumluluklarının neler olduğunu anlamak için buradayız. Bu bakımdan önce genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. 13 Şubat tarihinde Erzincan İliç’te Angold madencilik tarafından işletilen altın madeninde yaşanan bir felaket var. Bu felaket bir doğal afet değil. Bu felaket siyanür içerikli milyonlarca ton yığın liç malzemesinden oluşan yapay bir dağın kayması. Yığın liç sahasının yüksekliği yaklaşık 264 metreye ulaşmış, bu alanda da bu yükseklikle liç sahası konusunda bir dünya rekoru kırılmıştır. Dünyanın en tehlikeli ve en yüksek yoğun liç sahası. Yığın liç sahasının bu yüksekliğe çıkmasının sorumlularının başında dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum geliyor. Yığın liç sahasının bu yüksekliğe çıkmasına neden olan artışı 07.10.2021 tarihinde Murat Kurum adına imzalanarak şirkete verilen izinle yapılmıştır. Göçüğün altında 9 insanımız kaldı, 2 insanımızın cansız bedenine ulaşıldı. 7 işçimiz ise hala enkaz altında. AKP hükümeti bir kez daha arama kurtarma faaliyetini eline yüzüne bulaştırdı. Afet sonrası da bir kriz oluşmuş durumda.”
MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, “Bunlara gerek yok, yanlış konuşuyor, şov yapma, slogan atıyorsun. Televizyona konuşuyorsun, ideoloji yapıyorsun. Gelip burada ahkam kesme orada ben ağladım” dedi. Yavuzyılmaz ise, “Benim konuşmama tahammül edin. Siz vatandaştan neyi saklıyorsunuz? Baskı ve zorbalıkla beni susturmazsınız. 7 işçimiz göçük altında… Arkadaş sinirlerini kontrol edemiyorsa, kontrol edip gelsin. Murat Kurum’un adı geçtiği zaman hep beraber zıplamaya başlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Tele1
İstanbul Havalimanı’nda 1 milyar 45 milyon euroluk kira iptal edildi!
Göçük altında kalan işçinin ailesi isyan etti: "Bir bakanın çocuğu olsaydı canlı canlı çıkarırlardı"
Kahraman bu kez Atatürk dememek için ‘yola çıkan heyet’ dedi!
KKM'nin bilançosu ortaya çıktı
Deniz Gezmiş’in kardeşi Hamdi Gezmiş vefat etti
Erdoğan, YÖK’ten rol çalarak 'Ben ayarlarım' diyen AKP'li vekile ayar verdi: "Sen bir şey ayarlayamazsın"
Ümit Özdağ'dan Ankara'yı karıştıran iddia: "Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, karanlık dosyayı AKP'li bakan verdi"
AKP Gençlik Kolları üyeleri Mercedes marka makam aracı kullananlara ses çıkarmazken, Starbucks’a gidip Filistin bayraklarıyla oturma eylemi yaptı
AKP'den seçmeni etkileme tüyoları "Cenzaelere katılın"
Yaz meyveleri nelerdir? Yaz boyu bunları yerseniz sağlığınıza ciddi faydası olabilir!
Vatandaşa tahta köprü başkana deri koltuk!
AVM'ler, villalar, lüks yaşam: Tarikatın yönetimindeki Menzil Köyü'nde devletten alınan teşvik yardımıyla yapay göl ve ev inşa edildiği iddia edildi
Kreşlerde bile mescit açacaklar
Erdoğan’ın açıkladığı adayın öyle bir fotoğrafı çıktı ki!