Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, demiryolu taşımacılık sektöründe rekabetin artırılması ve serbestleşmenin sağlanması amacıyla 2016 yılında TCDD’ye bağlı kurulan TCDD Taşımacılık’ın dönem zararı belli oldu. Yönetiminde çok sayıda eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yöneticilerinin de bulunduğu şirket, 2020 yılında 1,3 milyar TL zarar açıkladı. Şirketin, geçen yılki zararı ise katlanarak arttı ve 1,6 milyar TL’ye çıktı.
1 Mayıs 2013 tarihinde çıkarılan, “6461 Sayılı Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Kanunu"nun yasalaşmasından kısa bir süre sonra TCDD ikiye bölündü. Kanun kapsamında 14 Haziran 2016’da TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi faaliyete başladı.
İLK YILINDA ZARAR ETTİ
Kamuoyunda, “AKP’nin arka bahçesi haline getirildiği” gerekçesiyle tartışılan ve liyakati göz ardı eden görevlendirmeler nedeniyle eleştirilen TCDD Taşımacılık, kurulduğu yıl itibarıyla sürekli zarar etti. Şirketin ilk faaliyet yılı olan 2017’deki net dönem zararı 631 milyon 737 bin TL olarak kaydedildi.
Şirket 2018 yılında da zarar açıkladı. Yılı eksi 631 milyon 737 bin TL bakiye ile açan TCDD Taşımacılık’ın zararı 2018 yılının sonunda 924 milyon 662 bin TL’ye ulaştı. 2019 yılında ise şirketin zararı 10 haneli rakamlara çıktı. TCDD Taşımacılık’ın mali verilerine göre, 2019 yılında 1 milyar 87 milyon TL’lik zarar edildi.
Hastaneye götürülen İmamoğlu'ndan ilk mesaj10 izlenme
Kredi kartları alarm veriyor37 izlenme
İçişleri Bakanlığı'ndan ikinci Emin Şen açıklaması: "Erişimi engellemedik, siteyi güncelledik!"39 izlenme
Fırınlarda 'dünden kalan ekmek' dönemi başladı28 izlenme
AKP yandaşı Nagehan Alçı 'Keçilerin otladığı 18 kaya parçası için Yunanistan'la mı savaşalım !'1232 izlenme
Binali Yıldırım, Akp'ye % 63 oy veren Ordu'da boş meydana konuştu !1698 izlenme
En güvendiği isim Erdoğan'ı yaylım ateşine tuttu: Yandaş yazar AKP'lilerin duymak istemediği korkunç gerçeği açıkladı!13 izlenme
TZOB: "Temmuz'da üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı"52 izlenme
AKP’li Ali İhsan Yavuz’dan AKP’li eski başkana suç duyurusu
Sedat Peker'den AKP-FETÖ arasında 'mahrem görüşme' iddiası!
Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Ergenekon' itirafına emekli tümgeneralden tepki
14 yaşında evlendirilen kadın, ‘6 yaşındaki çocuğun istismar’ı sorulunca gözyaşlarını tutamadı 'Ben de 14 yaşındadydım 10 milyar başlık parasıyla evlendirildim'