Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 19 Nisan tarihinde “Konyaray Güzergahında İlave Hat Yapılması Altyapı, Üstyapı, Sanat Yapıları ile Altgeçit Uzatılması ve Elektrifikasyon Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhale 1 milyar 824 milyon TL’ye Taşyapı İnşaat Taahhüt Şirketi’ne verildi.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Milyar liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapılmıştı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır ‘‘adrese teslim ihale’’ olarak yorumlanıyor.
ESKİ ORTAĞI FETÖ’CÜ DEDİ
Milyarlık ihaleyi alan şirketin sahibi Emrullah Turanlı ise 1725 Aralık operasyonunda gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor. Turanlı, elemanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin sonucunda gözaltına alındığını ifade ederek, "Bana isnat edilen suç, iki işimle ilgili kendim ve elemanlarımla yaptığım görüşmelerin takibidir. İmarlı arazilerimin ruhsat almak için takip ettiğimiz işlerle ilgili olarak takibe takılmışız" demişti.
Emrullah Turanlı’nın eski ortağı Mustafa Ezici, Turanlı hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Turanlı’nın FETÖ’cü olduğunu ve örgütün paralarını yönettiğini iddia eden Ezici şunları söylemişti: ‘‘Emrullah Turanlı 1725 Aralık’ta serbest bırakıldıktan sonraki günü Çankaya Köşkü’ne gidip Cumhurbaşkanımızla görüşüp mağduriyetini anlatmıştır. Şüpheli mağdur falan değil, FETÖ’nün kriptosu olduğunu ve parasını yönettiğini düşünmekteyim.’’
Turanlı’nın şirketi, kamudan 2011 ile 2023 yılları arasında 16,6 milyar TL değerinde 27 ayrı ihale aldı.
BORU İHALESİ TOSYALI’YA
Seçim öncesi Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi de (BOTAŞ) tartışmalı bir ihaleye imza attı. 27 Şubat tarihinde sözleşme imzalanan “çelik boru” ihalesini 1 milyar 59 milyon TL teklif veren Tosçelik Spıral Boru Üretim ile Erciyas Çelik Boru şirketlerinin kurduğu iş ortaklığı aldı.
İhale alan şirketlerden biri olan Tosçelik Spıral Boru’nun sahibi ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Fuat Tosyalı. Aynı zamandan 2018 yılından beri Türkiye Varlık Fonu’nun da yönetim kurulu üyesi olan Tosyalı, aynı zamanda AKP’li İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’nın da ağabeyi.
Ayrıca Tosyalı Holding, geçen yaz Ethem Sancak ve Talip Öztürk’e ait BMC’nin 50,1’lik hissesini satın aldı. Nisan 2018’de Altay Tankı ihalesini alan BMC’ye 2019 yılında Sakarya’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TankPalet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım şartıyla 25 yıllığına tahsis edilmişti. Yani bu satışla beraber uzun bir süre gündem olan tank palet fabrikasında en büyük söz sahibi de Tosyalı Holding oldu.
KRT
‘Vatandaş ilaç bulmak için 4-5 tane eczane geziyor’30 izlenme
Giresun'da devlet hastanesinde 100'den fazla sağlık emekçisine Covid-19 bulaştı!87 izlenme
Emekliler zam bekliyor: İktidar maaşlarından yüzde 12,5 kesintiye hazırlanıyor12 izlenme
Profesör skandalı! İğrenç mesajlarla öğrencisini taciz etti!54 izlenme
CHP lideri Özgür Özel, Susurluk'a benzeyen bir olayı yarın saat 12.00'da açıklayacağını duyurdu! "AKP bekle, kuruluş yıldönümü hediyen yarın 12.00'de geliyor"19 izlenme
Vali ve kaymakamı tehdit eden AKP'li başkana soruşturma20 izlenme
Ankara’da araba firmasına sinirlenen kadın aracını vinçle bayi önüne astı: "Biz kandırıldık, siz kandırılmayın"42 izlenme
Nahit Eren’in Nevzat Bahtiyar hakkında anlattığını duyunca pes diyeceksiniz!63 izlenme
Tutuklanan Ümit Özdağ'dan çarpıcı açıklama: "Tek endişem, Kozinoğlu gibi suikasta uğramak"
ABD Senatosu’ndan Türkiye kararı: 54 senatör Erdoğan’ı suçladı
Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV'de Sedat Peker'in doğum gününün kutlandığı ortaya çıktı!
Sedat Peker'e 'Burhan Kuzu' iddialarının ardından böyle seslendi: 'Faili meçhul'ün tanımı değişti!