Sözcü gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk, bugünkü yazısında FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle devlete devredilip Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülen bir okulun anasınıfı kısmının Karaman'daki tecavüz skandalıyla anılan Ensar Vakfı'na verildiğini ortaya çıkardı.
Bunların üzerine bir de velilerden aylık 600 TL 'anaokulu parası' aldığını belirtti.
Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı ise şöyle:
Geçenlerde bir müfettişin gönderdiği nottan şunu öğrendim: Orta Anadolu'da bir ilimizde, FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle özel okul, devlete devredildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptı. Buraya kadar her şey tamam.
Bir de bundan sonrasını müfettişin mektubundan okuyalım: “Ancak ne hikmetse bu kurumun içinde ve aynı binada bulunan anasınıfı kısmı ‘yararlı dernek' diye yapılan bir protokolle Ensar Vakfı'na verildi. Bilindiği üzere Türkiye'de özel öğretim kurumu açılması, kapatılması Özel Öğretim Kurumları Kanunu, yönetmeliği ve standartlar yönergesine göre yapılır. Bunlar hiç yapılmadı. Adı geçen mevzuat uyarınca devlet kurumu içinde özel öğretim kurumu açamazsınız.
Zaten bu vakıf başvuru yapmış olsa bile hiçbir müfettiş açılış için rapor düzenleyemez. Şu an aktif faaliyetine devam eden bu vakıf devletin okulunun içinde kira, elektrik, doğalgaz gibi giderler için para vermediği gibi bir de velilerden aylık 600 TL anaokulu parası alıyor. Bu arada devletin resmi anaokulu da, 500 metre mesafede aylık 150 TL'ye hizmet veriyor.”
O mektup şu cümlelerle bitiyor: “Şimdi sormak isterim size: Eğer denetim yetkimiz olsaydı hangi müfettiş buna izin verirdi? Şimdi bizden yetkilerin alınması ve pasifize edilme sebebimiz daha iyi anlaşılmıyor mu? Bizim meslek olarak tek beklentimiz her şeyin hak ve hukuk çerçevesinde yapılması.”
Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
https://www.birgun.net/haberdetay/tecavuzskandaliylaanilanensarvakfinaanasinifitahsisedilmis202456.html
Erdoğan'a anket şoku! AKP'nin oyları eridi, yüzde 56 'asla oy vermem' dedi!35 izlenme
Sessiz kalmayın! Haksız fiyat artışları nasıl şikayet edilir?132 izlenme
Otomobil ve sigaraya yeni ÖTV zammı geliyor!34 izlenme
Pençe-Kilit Harekâtı bölgesine hareketten saatler önce şehitlerimizin çekilmiş son görüntüleri ortaya çıktı35 izlenme
İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi!36 izlenme
İktidar saldırıyor muhalefet paylaşıyor, Tarkan'ın yeni şarkısı sosyal medyanın gündemine oturdu! 'Düş babam yakamızdan'57 izlenme
Gericiler, kadınlara 90 km yasağında ‘anlaşamadı’: Herkes başka fetva verdi!172 izlenme
İcra dosyaları kontrolden çıktı9 izlenme
İnatçı keçi eczaneden bir türlü çıkartılamadı
Polisten Tunceli Belediyesi'ne abluka, başkana engel
Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler tek tahminde birleşti
Ayhan Bora Kaplan'ın yakalanmasının ardından ilişkide olduğu iddia edilen emniyet mensuplarıyla ilgili yeni iddialar ortaya saçıldı