SÖZCÜ Ankara Temsilcisi ve yazarı Saygı Öztürk, kılıçlı yeminin ardından TSK'dan ihraç edilen genç teğmenlerin Ankara'da kaldığını, dönem birincisi Ebru Eroğlu hariç dördünün davayı takip etmek için ortak ev tuttuklarını yazdı.
Öztürk yazısında şu ifadelere yer verdi:
TSK’dan çıkarılan bir teğmenden dinledim, köyde yaşayan annesi, babası TSK’dan çıkarıldığını bilmiyormuş.
Teğmenler, Yüksek Disiplin Kurulu kararına karşı yürütmenin durdurulması ve daha sonra iptali için dava açtı. Onların göreve dönebilmelerinin tek yolu mahkeme kararıyla mümkün olacak.
Ankara’da açılan davalarıyla ilgili olarak hemen her gün avukatlarının ofislerine gidiyorlar. Çok da gidecek bir yerleri yok. Moralleri bozuk. Evet, onları tanıyanlar “Mustafa Kemal’in askeriyiz” demelerinden duydukları sevinci dile getiriyorlar getirmesine ama daha Piyade Okulu’na gidip kurslarını alabilmenin heyecanını bile yaşayamadan atıldılar.
Teğmenler, davalarını takip etmek için birlikte ev tuttular. Ancak bir gelirleri olmadığı için 33 bin lira tutan kira ve evin yakıt ve aidatlarını ödemeleri de zor oluyor. Bir iş insanı onların bu durumunu öğrendiğinde yardımcı olmak istedi. Ancak, onlar buna pek yanaşmadı. İş insanı, “Benim babam da eski Harbiyeli” deyince aralarında bir sıcaklık oldu. Utanasıkıla bu desteği kabul ettiklerini öğrendim.
Sözcü
Narin Güran cinayetinde yeni detaylar: Kusmuk izleri tespit edildi50 izlenme
AKP'den 4 kişi 'baskı' nedeniyle istifa etti98 izlenme
Bekir Ağırdan'dan "Akşener" yorumu: "İYİ Parti intihar etti"30 izlenme
Gözler enflasyon raporunda! Erkan'ın mesajları doların ve altının yönünü etkileyecek21 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Erkan: TL'ye geçiş zamanı geldi30 izlenme
2021 Yılı Yatırım Programı yayımlandı: Şehir hastanelerinin kira bedeli dudak uçuklattı!64 izlenme
Aysun Kayacı Tuğçe Kazaz'ı çoban yerine koydu!58 izlenme
Hizbullah açıkladı: İsrail'in üç bölgesini toplar ve güdümlü füzelerle hedef aldık32 izlenme
CHP il başkanından Halk TV ve Sözcü TV'ye ağır hakaretler "Şunu özellikle söylemek istiyorum. Halk TV, Sözcü TV ihanet çetesi arkadaşlar"
Yeniden Refah’tan Erdoğan’a ‘paça’ yanıtı
Alkol yasağı, devletin vergi kaybını 800 milyona çıkarabilir!
TRT 1 ekranlarında skandal görüntüler! Seccadenin motiflerinin arasında 'şeytan' aradılar!