SÖZCÜ Ankara Temsilcisi ve yazarı Saygı Öztürk, kılıçlı yeminin ardından TSK'dan ihraç edilen genç teğmenlerin Ankara'da kaldığını, dönem birincisi Ebru Eroğlu hariç dördünün davayı takip etmek için ortak ev tuttuklarını yazdı.
Öztürk yazısında şu ifadelere yer verdi:
TSK’dan çıkarılan bir teğmenden dinledim, köyde yaşayan annesi, babası TSK’dan çıkarıldığını bilmiyormuş.
Teğmenler, Yüksek Disiplin Kurulu kararına karşı yürütmenin durdurulması ve daha sonra iptali için dava açtı. Onların göreve dönebilmelerinin tek yolu mahkeme kararıyla mümkün olacak.
Ankara’da açılan davalarıyla ilgili olarak hemen her gün avukatlarının ofislerine gidiyorlar. Çok da gidecek bir yerleri yok. Moralleri bozuk. Evet, onları tanıyanlar “Mustafa Kemal’in askeriyiz” demelerinden duydukları sevinci dile getiriyorlar getirmesine ama daha Piyade Okulu’na gidip kurslarını alabilmenin heyecanını bile yaşayamadan atıldılar.
Teğmenler, davalarını takip etmek için birlikte ev tuttular. Ancak bir gelirleri olmadığı için 33 bin lira tutan kira ve evin yakıt ve aidatlarını ödemeleri de zor oluyor. Bir iş insanı onların bu durumunu öğrendiğinde yardımcı olmak istedi. Ancak, onlar buna pek yanaşmadı. İş insanı, “Benim babam da eski Harbiyeli” deyince aralarında bir sıcaklık oldu. Utanasıkıla bu desteği kabul ettiklerini öğrendim.
Sözcü
Mısır'ın plajlarıyla ünlü turistik kentinde bir kadın, köpek balığı saldırısına uğradı21 izlenme
Bu kez Ukrayna vurdu! Herson bölgesinde Rusya’nın S-300 hava savunma sistemleri imha edildi!60 izlenme
Savcılık soruşturacağım diyor ama belediye AKP'li olunca Bakanlık suspus oldu!150 izlenme
Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala'yı ziyaret izni çıktı19 izlenme
Amasya devlet kız öğrenci yurdunda skandal duyuru! "Pavyonda gibi giyiniyorsunuz"42 izlenme
İmamoğlu'ndan adliye önünde sert tepki: "Hangi filmin fragmanını izlettiğinizi net olarak görüyoruz. Neden korktuğunuzu anlıyoruz. Son gülen milletimiz olacaktır!"28 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken aşı açıklaması: 4 kat azaldı44 izlenme
İsrail Gazzelilerin Mısır'a açılan çıkış noktası Refah Kapısı'nı vurdu37 izlenme