Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,54 artarken, yıllık enflasyon yüzde 83,45'den yüzde 85,51'e yükseldi.
TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı genel enflasyon verilerinin ardından Bursa Yemek Sanayicileri Derneği'nin (BUYSAD) verilerine göre, tencere enflasyonu, bir önceki aya göre yüzde 4,9 olurken, 1 Ocak’tan bugüne artış yüzde 102,29 oldu.
Ekim ayı Tencere Enflasyonu verilerini değerlendiren BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, 2021 yılının son çeyreğinden itibaren artmaya başlayan gıda fiyatlarının yaz aylarında bir nebze yavaşlasa da bir türlü ataşenin düşmediğini söyledi.
Endüstriyel Yemek Sektörü olarak bu süreçte çok zorlandıklarını da vurgulayan Coşkun Dönmez, maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldıklarını ancak bu durumu müşterilerine anlatmakta çok zorlandıklarını söyledi. Müşterileri ile sık sık fiyat pazarlığı masasına oturmak zorunda kaldıklarını fakat bu durumun herkesi yıprattığını ifade eden Coşkun Dönmez çözümü Eskalasyona (otomatik fiyatlandırma) geçmekte bulduklarının altını çizdi.
Bu karelerle dünyaya meydan okudu! Cepheye inen Putin keskin nişancı tüfeği ile ateş etti.24 izlenme
Acısını ekrandan hissedeceksiniz! Putin'in açıkladığı seferberliğe katılmayı reddeden Genç'in kolunu arkadaşı balyozla kırdı.19 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı! Bakın işsizlik kaç milyon arttı!127 izlenme
Türkiye küçücük Karadağ'dan un ithal edecek!41 izlenme
Son anket açıklandı: CHP farkı açıyor, AKP erimeye devam ediyor16 izlenme
Türkiye, Avrupa'nın ortak hava savunma girişimine katılıyor.18 izlenme
Varlık fonundaki paraları zimmetine geçirmekten hakim karşısında!249 izlenme
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den flaş analiz! Dolar: "Sırasıyla 16 TL ve 18 TL gibi rakamların..."79 izlenme
Üniversiteler parti merkezine dönüştü!
"Cumhuriyet canımıza yetti" diyen padişah torunu Nilhan Osmanoğlu’ndan hayali dernek!
AKP'yi savunan kocasını tek cümleyle susturdu! 'Cüzdanımda 5 liram var. Kendisinde akbil bile yok. Benden para istedi'
Ümit Özdağ Silivri duvarını aştı! Yapay zekâ aracılığıyla konuşma yaptı