Havaİş Sendikası Türk Hava Yolları'nın pilotların maaşını yüzde 50 oranında azaltmayı planladığı diğer personelin de maaşlarında indirime gitmeyi düşündüğünü belirtti.
Bloomberg'e açıklama yapan Havaİş sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, “THY ile görüşmeye hazırız üyelerimizin onaylamadığı hiçbir şeyi imzalamayız” ifadelerini kullandı.
Sendika ile THY arasındaki yazışmalara göre THY işçi çıkarmamanın tek yolunun maaşlarda yeni bir anlaşmaya gitmek olduğunu söylüyor. 30 bin çalışanı olan THY'deki çalışanların yüzde 75'i Havaİş sendikasının üyesi.
Tatlıbal THY'den ücretlerin düşürülmesi için şimdilik resmi bir teklif gelmediğini söylerken, “Henüz resmi bir teklif almadık ama yönetimin sosyal hakları ve maaşları tırpanlamak istediğini anlıyoruz” ifadelerini kullandı. Türk Hava Yolları maaş teklifiyle ilgili sorulara cevap vermedi.
THY’de normalde kaptanlar yaklaşık 60 bin, 2. pilotlar 40 bin TL brüt maaş, üç ayda bir de bir maaş ikramiye alıyor.
Moody's pandemi sebebiyle THY'nin bu yıl geçen yıla göre taşıdığı yolcu sayısının yüzde 60'ını kaybetmesini bekliyor. THY'nin bu yıl ödemesi beklenen 1,1 milyar dolarlık borcu bulunuyor. Şirketin toplam borcu 9,6 milyar dolar seviyesinde.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/thypilotlarinmaasiniyariyaindirmeyiplanliyor5906355/
Rektör İbiş saltanatı! Yatay geçişte kontenjanı 8’e çıkarınca oğlu Ankara Tıp’a geçti!263 izlenme
Erol Mütercimler 'Cemal Kaşıkçı, ABD'nin Türkiye'ye gözdağıydı !'3513 izlenme
Ankara'nın göbeğindeki utanç gösterisi Meclis gündemine taşındı26 izlenme
CHP'li belediyelerin bağış toplamasına engel olan Erdoğan'ı zora sokacak görüntüler !729 izlenme
Öğretmenevi lokalini künefeciye dönüştürdüler!13 izlenme
Rize ayakta: Valilik 'marjinal gruplar' diye çıkıştı10 izlenme
Kılıçdaroğlu ile birlikte Babacan da mutfağa girdi: "Yakında şampiyonlar ligi kadrosunu göreceksiniz"25 izlenme
Sansür yasasının bir maddesi daha Meclis'ten geçti25 izlenme