Hububat ve bakliyat ithalatında 2019 yılının ilk 10 aylık döneminde rekor kıran Türkiye, buğday ithalatına devam edecek. Meksika, Kanada ve Güney Amerika ülkelerinden nohut, mercimek ve fasulye ithalatı yapan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sıfır gümrük vergisiyle bir milyon ton olan buğday ithalatı yetkisi 1,5 milyon tona çıkarıldı.
Bakliyat üretimi olmasına rağmen, nohut, mercimek, fasulyeyi Meksika, Kanada ve Güney Amerika ülkelerinden ithal eder hale gelen Türkiye önümüzdeki dönemde buğday da ithal edecek. 2019'un ilk 10 aylık döneminde 6 milyon 750 bin ton ekmeklik ve 902 milyon ton makarnalık olmak üzere toplamda 7 milyon 652 bin ton buğday ithalatı yapan Türkiye, hububat ve bakliyat ithalatında tarihi bir rekor kırdı. Üretimin azalmasından kaynaklanan ithalatla birlikte Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) ithalata devam edecek. Hububat ve Bakliyat İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 1835) 15 Aralık 2019 Tarihli ve 30979 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu kapsamda 1 milyon 500 bin ton “buğday ve mahlut” ithalatı yapılacak.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/tmonungumruksuzbugdayithalatiyetkisiartti260529h.htm
Saraçhane'de tutuklanan gençler yerde yatıyor ilaçlarına ulaşamıyorlar: Unutulduklarını düşünüyorlar9 izlenme
Meclis anlaşamadı, olan emekliye oldu: 4 bin TL için yeni formül28 izlenme
AKP'li isimden olay olacak sözler! "Makam sahibi olmak için ya imam hatipli ya da Trabzonlu olacaksın"82 izlenme
Ümit Özat'tan gündem olan yorum: "Yıllardır bu ülkede Atatürk düşmanlığı yapılıyor, elin Arabına niye kızıyorsunuz abi siz?"29 izlenme
Sokak ortasında kadına yumruklu saldırıyı film izler gibi izlediler!24 izlenme
CHP'li başkana saldırı! Hastaneye kaldırıldı!217 izlenme
Gazeteci Timur Soykan’dan Zehra Taşkesenoğlu tweeti: Sedat Peker retweet etti!98 izlenme
Memleketin geldiği nokta... 80 yaşındaki Sultan nine, kirasını ödeyemediği için Ramazan'a sokakta girdi...268 izlenme