HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, görevinden istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş ile görüştü. Paylan bu görüşmede İstanbul'daki çarpık yapılaşmayı konuştuklarını belirterek, “Arkadaş, bu imarları sen nasıl veriyorsun, bütün İstanbul sana küfrediyor bilesin dedim. ‘Onların hiç birine ben imza atmıyorum. Hepsi Ankara'da, Özelleştirme İdaresi, TOKİ, Çevre Bakanlığı tarafından imzalanıyor' cevabını verdi” dedi.
Paylan, Topbaş ile görüşmesinin detaylarını, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda açıkladı. Komisyonda, Hazine arazilerinin ve taşınmazlarının satışının önünü açan madde üzerinde söz alan Paylan, tutanaklara da giren konuşmasında şöyle konuştu:
“Bu madde geçerse, İstanbul'a iştahla bakan greyderlerle girmeye hazır bekleyen müteahhitler Özelleştirme İdaresi'nin kapısına yığılacak. Her şeye para gözüyle, hatta TL de değil, dolar gözüyle bakılıyor. TOKİ de, Çevre Bakanlığı da aynı şeyi yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ikrar etti, ‘Biz İstanbul'a ihanet ettik' dedi. İstanbul'da Kadir Topbaş azledildi. Kendisiyle yaptığım görüşmede ‘Arkadaş, bu imarları sen nasıl veriyorsun? Bütün İstanbul sana küfrediyor bilesin' dedim. Topbaş da bana ‘Onların hiçbirine ben imza atmıyorum Hepsi Ankara'da, Özelleştirme İdaresi, TOKİ, Çevre Bakanlığı, şu bu tarafından imzalanıyor' dedi. Rant ve dolarla bakıldığı sürece, şehirlerimize ihanete devam edilecektir.”
Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu hizmetlerinde kullanılmayan Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmaz varlıkların, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla kapsama alınmasının yasal olduğunu belirtti. Uygulamada özelleştirmenin amaçları arasına ‘Gelir elde etme' ifadesi yazmadığı için sorunlar yaşandığını anlatan Ağbal, bu nedenle kanunun amaç maddesine ‘Kamu taşınmazlarının değerlendirilmesi suretiyle gelir elde etme' ifadesinin eklendiğini söyledi. Ağbal, “Bu taşınmazlar, ekonomiye kazandırılırken diğer taraftan da kamu geliri elde etmek istiyoruz” dedi.
http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/onlarinhicbirinebenimzaatmadim2228266/
Kocası öldükten sonra tacize uğrayan kadın, 30 yıldır erkek gibi yaşıyor.33 izlenme
Torku’ya akbabalar üşüştü! İçeriden bilgi sızdırarak yabancılara pazarlanmaya çalışılıyor!44 izlenme
Köprülerden kaçak geçenlerin icra takibi, Abdülkadir Aksu’nun oğluna verildi!46 izlenme
CHP, Sayıştay raporundaki iddiaları savcılığa taşıdı!247 izlenme
Vatandaşlardan ‘göçmen’ tepkisi: "Nereye kadar?"45 izlenme
2024 yılı konkordato yılı oldu: 500 şirket iflas için gün sayıyor31 izlenme
Bilal Erdoğan ile AKP'li adayın skandal diyaloğu ! 'Bize de bir iki bina kalırsa...'2332 izlenme
Ethem Sancak'ın ‘yalan’ dediği konuşmanın ses kaydı ortaya çıktı! 'Tayyip Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıydı. Aslında Amerika’nın desteğiyle geldik iktidara'122 izlenme
Ata yadigarı botanik bahçeye tahliye şoku!
CHP'li vekil Ali Öztunç 'küçük reisi' deşifre etti 'RTÜK başkanı yasadışı yollarla 50-60 bin lira maaş alıyor !'
Zarrab, bakanlara ve Halkbank yöneticilerine 8.5 milyar $ rüşvet verdiğini açıkladı. Peki bu parayla neler yapılır ?
Osmanlı Ocakları Başkanı ciddi ciddi 'LDP'nin 2015'te verdiği müşahit kartlarını göstererek' İstanbul seçiminde hile olduğunu iddia etti !