TRT yine büyük harcamalarıyla gündeme geldi. 7 bin 967 personeli olan ve bin 786 kişiyi de taşeron olarak çalıştıran kanal, programlarının yüzde 32'sini özel firmalara yaptırıyor.
TRT, “Payitaht Abdülhamit, Uyanış Büyük Selçuklu, Hay Sultan Abdulkadir Geylani Hazretleri” gibi yapımlarda oyunculara ne kadar ücret verildiğinin bilinmediğini açıkladı.
TRT tarafından TBMM KİT Komisyonu üyesi milletvekillerine gönderilen yazılı cevapta, “Bu programlar için ilgili firmalara bölüm başı ödeme yapılmaktadır. Oyunculara firma tarafından yapılan ödeme bilgimiz dışındadır” yanıtı verildi. Diziler için firmalara ödenen tutar da “rekabet” gerekçesiyle gizli tutuldu.
FİYAT AVANTAJI BAHANESİ
TRT, “Ödenen bölüm başı ücretin açıklanması durumunda kurum olarak fiyat avantajımızı kaybedeceğimizden dolayı paylaşılmamaktadır” diyerek programlara ödenen tutarı saklı tuttu.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ecdad dizisi çektiğini iddia eden TRT hangi oyuncunun bölüm başı ne kadar ücret aldığını bilmiyor. Bu durum kabul edilebilir değildir” dedi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/trtdizilereprogramlaraodedigiucretigizlituttuh85554.html
Vatandaş geçinemeyince çareyi böyle buldu27 izlenme
Bayramı ülkelerinde geçiren 25 bin Suriyeli geri dönüyor!93 izlenme
'Cübbeli'nin 'yangınlara tekbir getirin' sözlerine' İhsan Eliaçık'tan yanıt34 izlenme
AKP'nin sandık görevlisi seçimlerde olanları anlatıyor ve sonunda Tayyip Erdoğan'a bakın ne diyor !4624 izlenme
Özel’in mitingde altın hesabı yaptığı emekli kapısını gazetecilere açtı: "Asgari ücretle çalışıyorum 25 bin lira kira veriyorum"9 izlenme
Seçim yaklaştı, AKP iktidarı gizli ihalelere hız verdi33 izlenme
Vatandaşa elektrik satan 44 şirket devlete borcunu ödemedi!46 izlenme
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un duruşması ertelendi51 izlenme