TRT, Cumhuriyet'in 100. yılı için gerçekleşecek etkinlikleri İsrailFilistin arası çatışmaları bahane ederek ileri bir tarihe erteledi.
AA'nın aktardığı, "TRT, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceği ve tüm hazırlıkları biten eğlence odaklı konser ve gösterileri, Gazze'de yaşanan endişe verici insanlık dramı nedeniyle ileri bir tarihe erteledi" ifadelerine yer verilen açıklamanın ardından sosyal medyada TRT'ye tepki yağdı.
KRT TV Genel Müdürü ve gazeteci Adnan Bulut, Gazze'nin bahane edildiğini belirterek, "Sizin derdiniz Gazze falan değil. Sizin sorununuz çağdaş cımhuriyetimizle. Her yıl dünyanın her yerinde savaşlarda, çatışmalarda binlerce insan ölüyor. Siz 50 bin insanımızın depremde ölümünden sonra çalgılı çengili programlar yayınladınız. Gazze bahane. Sizi biz iyi tanıyoruz." dedi.
www.krttv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner ise tepkisinde şu ifadelere yer verdi: "100. yıl etkinliğini ertelemek ne oğlum? Ne yaptınız, 2123'e mi ertelediniz? Eskiden sadece Abdullah Gül hasta olurdu. Şimdi tüm devlet hasta!"
İşte o tepkilerden bazıları:
KRT
Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatına zam yaptı19 izlenme
Ukrayna'nın Lviv kenti, Rusların roketli saldırılarından sonra görüntülendi!68 izlenme
İstanbul'da ekmeğe zam geldi25 izlenme
Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin zararı dudak uçuklatıyor!32 izlenme
Adalet Yürüyüşü'ne, AKP'lilerden de destek gelmeye başladı !1675 izlenme
Müdüre hanımın Atatürk alerjisi!2 izlenme
Atatürk’ü yok sayan Diyanet’e ders olsun!123 izlenme
Meclise 69 tane daha lüks, sıfır makam aracı!57 izlenme