Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 2024 yılı mezunlarının, düzenlenen törende 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı etrafında kılıçlarını kaldırmaları tartışılmaya devam ediyor. Yemin metninin protokolde yer alıp almadığı ve yaşanan törenin teamül ve askeri disiplin içerisinde olup olmadığı üzerinden yürüyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dahil olduğu bu tartışmada yeni bir iddia ortaya atıldı.
Teğmenlerin ihraç edileceği iddialarının ortaya atılmasıyla beraber siyasilerden de peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor.
Teğmenlerin ihraç istemi ise akıllara geçmişte yaşanan bir olayı getirdi.
10 Kasım 2023'te Tuzla Piyade Okulu'nda düzenlenen törende bazı teğmenlerin toplu iğne yetmediği gerekçesiyle Atatürk fotoğraflarını yakalarına takmadığı, gruplaştığı iddia edilen teğmenlerin ise küfür ettiği, ilerleyen süreçte koğuş basma ve darp hadiseleri yaşandığı iddia edildi. Olay darp edilen subayların şikayetiyle yargıya taşındı ve adli süreç başladı.
Konu hakkında 14 Aralık'ta iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde ‘Teğmen Cuntası’ manşeti atılmıştı.

Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlere tepki gösteren teğmenlerin, bu grubu geçen yıl Kara Harp Okulu’nda görevli komutanlara bildirdiği ifade edildi. Fotoğraf takmayan teğmen grubunun bir cemaat yapılanması içinde olduğu, şikayet edilen teğmenlerle ilgili bir işlem yapılmadığı öne sürüldü. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin ‘Hubbi fillah’ adlı bir WhatsApp grubu kurduğu bilgisi paylaşıldı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun Tuzla Piyade Okullar Komutanlığı'nda yapılan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'nde "Atatürk fotoğrafı takmayan" teğmene tepki gösterdikleri için dört teğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilmesine karar verildi.
Yaklaşık bir yıl önce TSK içerisinde yaşanan bu gelişmeler ışığında ihracı istenen genç teğmenlerin durumunun ne olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.
Sözcü
Bakanlık açıkladı: Enerji ithalatı faturası Ekim'de yüzde 160 arttı!40 izlenme
İmam camide AKP propagandası yaptı, oy istedi34 izlenme
İmamoğlu: Yenikapı’da sergilenen araçların tümü iade edildi148 izlenme
Süleyman Soylu’dan İBB’ye kayyumla ilgili net açıklama168 izlenme
Yangınla mücadele! Ayakkabı eridi, iple bağlayıp müdahaleye devam etti25 izlenme
AKP’li kadınlar yönetimi topa tutup istifa ettiler, kenti 51 yıl sonra CHP kazandı!28 izlenme
Rusya-Ukrayna gerilimi: Ortalık kan gölüne dönecek uyarısı geldi… Yüzlerce tank Harkov’a ilerliyor45 izlenme
İktidardan bir 'silkeleme' hamlesi daha: Belediyeleri köşeye sıkıştırmak için her yolu deniyor16 izlenme
Halk bir yılda 1500 dolar fakirleşti, yoksul sayısı son 2 yılda yüzde 8.4 arttı!
Evliliğinin ikinci ayında eşini katletmişti: 'Akıl sağlığı yerinde değil' diye tahliye edilen katil kocadan skandal paylaşım
Sivas Katliamı'nın 23.Yıldönümü...
Cumhuriyet’in 100.yılında da Anıtkabir’deki büyük ayıp devam etti! 'Her yer Tayyip her yer Erdoğan' sloganı attılar