Eski TÜGVA Yöneticisi Ramazan Aydoğdu, TÜGVA’nın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın gençlik kollarına dönüştüğünü iddia etti. Halk TV’de Kayda Geçsin programına konuk olan Aydoğdu, “İşin içine siyaset girince TÜGVA başka bir yere gitti” dedi.
“Aslında süreç şöyle oldu, TÜGVA herkesi kucaklayan bir yapı olarak adlandırıldı. Ama işin içine siyaset girince TÜGVA başka bir yere gitti. Sonra TÜGVA Berat Albayrak grubuna kanalize olmaya başladı.
TÜGVA’nın arkasındaki güç Berat Albayrak’tır. Albayrak’ın bakanlık yaptığı dönemde onu karşılayanların TÜGVA mensupları olduğunu; ‘Beni 200 kişi karşılasın’ talimatlarının teşkilatlara gittiğini gördük biz o dönemde. Bir dönemden sonra TÜGVA, Berat Albayrak’ın gençlik kollarına dönüştü.
Muhtemelen burada amaçlanan şey siyasi gelecek kaygısıydı. TÜGVA buna altyapı sağlıyordu, gençlik kolları ile okullarda, ilçelerde teşkilatlanıyorsunuz. Dolayısıyla bir kitle ortaya çıkıyor. Ben TÜGVA’nın siyasi bir yapıya oturmasını hiç istemedim.
İki örnek vereceğim. Birincisi; TÜGVA’nın teşkilat koordinatör yardımcısıyken, Yüksekova’ya uçakla indiğimizde kırmızı halı sermişlerdi. Yüksekova’nın idari birimleri kaymakamı, emniyeti bizi karşılamaya gelmişti. O sırada ben böyle bir şey olabilir mi biz kimiz, demiştim.
İkinci örneğim ise, şehir belirtmeyeceğim. TÜGVA il temsilcisinin vali hakkında dosya tuttuğunu ve valiyi senin hakkında dosya tutuyorum diye tehdit etmiş. Vali bile o dönem bu konuyla alakalı beni aramıştı. Bizim durumdan haberimiz yoktu. Ama bunlar oluyordu. Bu şundan kaynaklanıyor; saydığımız isimler bu konuya ne kadar hakim bilmiyorum. Bütün bunlar TÜGVA’nın kirlenmesine yol açtı.”
Tele1
Taciz mağduru sürüldü, zanlı müdür yapıldı!354 izlenme
Ambulans uçaklarda Katar ortaklığı!108 izlenme
ADD, Tuzla Piyade Okulu'nda ihraç edilen teğmenler için suç duyurusunda bulundu: Ata'yı savunmak suç mu!28 izlenme
Kutlama yapan AKP'lilerin yanında çöpten yiyecek aradı52 izlenme
İran'ın ABD saldırısına misilleme olarak İsrail'i vurduğu görüntüler ve yıkım ortaya çıkmaya başladı21 izlenme
Bilal Erdoğan siyasete iyice ısındı: Salona tekbirlerle giriş yaptı15 izlenme
İmamoğlu Kanal İstanbul uyarısında haklı çıktı: Sazlıdere Barajı can çekişiyor32 izlenme
Elazığ'da rezalet ! Deprem nedeniyle dağıtılan yardım malzemeleri vatandaşların kafasına fırlatıldı !313 izlenme
CHP'li Tuncay Özkan, Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya ile ilgili sözlerini hatırlattı: "Ben başta olduğum sürece NATO'ya giremezler demişti"
Sinan Ateş 'Devlet bey öldürülmeme izin vermez' demiş
Yılmaz Özdil'den Devlet Bahçeli'ye 'Git Baba tutan mı var !'
CHP'li belediye başkanı, AKP'lilerin makam aracının satılmasına neden karşı çıktıklarını açıkladı. İşte şaşırtan detay...