Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı.
TÜİK'e göre aylık enflasyon yüzde 2,27 olurken, yıllık enflasyon yüzde 39,05 olarak açıklandı.
TÜFE'deki (2003=100) değişim 2025 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,27, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,42, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,05 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,83 olarak gerçekleşti.
2025 Şubat ayı enflasyonu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başladığı 2023 Haziran ayındaki seviyeye yaklaştı. Bakan Şimşek göreve başladığında enflasyon yüzde 38,21 iken politika faizi de yüzde 15 seviyesindeydi. Enflasyon Şimşek'in göreve gelmesinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesinin ardından 2 yıl önceki seviyesine geriledi.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 20,84 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 94,90 ile eğitim oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2025 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en çok azalan ana grup yüzde 5,06 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2025 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,92 ile eğitim oldu (ana harcama gruplarına göre endeksler, ağırlıklar ve değişim oranları Ek Tablo1'dedir).

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim SınıflamasıCOICOP 5'li Düzey) 2025 yılı Şubat ayı itibarıyla, 25 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 5 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 113 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.
Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 39,47, aylık %2,32 oldu
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, 2025 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,32, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,91, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,47 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,40 olarak gerçekleşti.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.
Buna göre, şubat ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 artarken yıllık enflasyon yüzde 79,51 olarak gerçekleşti.
Alt gruplarda en yüksek enflasyon oranı yüzde 6,77 ile haberleşme grubunda gerçekleşti. Onu yüzde 5,38 oranla 'gıda ve alkolsüz içecekler' grubu takip etti. Çeşitli mal ve hizmetler grubunda ise enflasyon oranı yüzde 4,59 olarak gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), şubat ayı enflasyonu yüzde 3,19 olarak ölçülürken, 12 aylık enflasyon yüzde 48,61 olarak açıklandı.
Şubat
İmamoğlu Silivri'den öğrenci burslarına zam yaptı!7 izlenme
Erdoğan gelecek diye ‘bir günlük meydan’ yaptılar!375 izlenme
Tofaş, Corona virüsü için tıbbi malzeme üretmeye başladı!104 izlenme
Çok konuşulacak 15 Temmuz videosu: AKP'lilerin yüzde 60'ı tutuklanır !388 izlenme
Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi açıklaması: "Hiroşima'ya atılan bomba kadar gerginlik boşaldı!"39 izlenme
Ordu Valisi’nden İmamoğlu’na: Mitingi erken bitirin yoksa müdahale ederiz!368 izlenme
Yerel seçim öncesinde YSK’den mühür açıklaması270 izlenme
Özcan Deniz'in 22 yaşındaki sevgilisi için hazırladığı masal temalı doğum günü pastası alay konusu oldu29 izlenme