Eski TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün'ün ilk evliliğinden olan kızının, babasının ikinci eşi tarafından dolandırıldığını ve mal varlığının aklandığını iddia ederek açtığı ve İstanbul 4. Ağır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Ergün hakkında rüşvet iddiaları ortaya çıktı.
Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Ergün'ün ikinci eşi Sibel Ergün savunmasında 20 yıldır beraber olduğu Ergün’ü dolandırmadığını, eşinin kira getirilerinin aldığı ihaleler karşılığında bazı şahıslara rüşvet olarak verildiğini söyledi. Sibel Ergün savunmasında, eşinin kasasından gizli bir şekilde aldığı rüşvet belgesini de mahkemeye sundu. 16 Ocak 2017 tarihli belgeye göre eski TCDD Genel Müdürü, bugün AK Parti Erzincan Milletvekili olan Süleyman Karaman'a ödenecek 5 milyon doların Ahmet Ergün tarafından tek taraflı olarak bir taahhütname olarak imza altına alındı. Belge, İstanbul Anadolu Adliyesi adli emanetinde koruma altında tutuluyor.
RÜŞVET MİKTARI: 5 MİLYON DOLAR
Paranın Hızlı Tren Projesi'nin Ankaraİstanbul arasındaki hattındaki tünellerden biri olan T26’nın ihalesi kapsamında ödendiği belirtilen habere göre taahhütnamede şunlar yazıyor:
"Ortağı olduğum Belen İnşaat Taahhüt ve Turizm Tic. A.Ş. Ankaraİstanbul arası hızlı tren projesi kapsamında CengizİçtaşBelen ortaklığı çerçevesinde ihale komisyonu olarak Sayın Süleyman Karaman'a ödenmesi gereken ve şahsıma düşen payın 5.000.000 $ (beş milyon Amerikan Doları) 5 (beş) yıl vadeli taksitlerle nakden ödemeyi üstlendiğimi taahhüt ederim. Bu taahhüt gereği şahsıma ait Bakırköy tapusundaki daireler bende kalacak, buna karşılık ödemelerim şirketimi kurduktan sonra başlayacaktır. İş bu taahhütname 2 (iki) nüsha olarak hazırlanmış olup bir nüshası taraflardan Belen A.Ş.'de, diğeri şahsımda saklanmak suretiyle 16.01.2017 tarihinde imza ederek kabul ediyorum."
KARAMAN: TELEFONDA SORMANIN ANLAMI YOK
Süleyman Karaman, rüşvet aldığı iddiasını yalanlayarak, söz konusu taahhütnameden haberi olmadığını söyledi. "Para aldınız mı?" sorusuna Kahraman, "Hayır, ben hiç para almadım" dedi. "Bu kadar büyük bir rakamı telefonda sormanın anlamı yok" diyen Karaman, "Ahmet şu anda 'hasta' diyorlar. Ben de görmedim" ifadelerini kullandı.

Vatandaş gözyaşlarını tutamadı isyan etti 'Cebimde ekmek almak için 1,5 lira yok. Benim gibi milyonlar var!'70 izlenme
AKP'nin gizlediği belge!284 izlenme
TÜSİAD'ın açıklamasına tepkiler büyüyor: Bakandan 'soruşturma' sinyali25 izlenme
THY'de 'Kokpitte namaz riskli' diyen pilot işten atılmıştı, skandalın perde arkası ortaya çıktı53 izlenme
Taksim'de havaya dolar saçtı, vatandaşlar dolarları yakalamak için birbirine girdi!39 izlenme
Yandaşlara AKP kıyağı! İşte olay yaratan rapor89 izlenme
Muhammed Yakut İspanya'da yakalandı51 izlenme
Ekonomik kriz nedeniyle Müjdat Gezen Tiyatro binası satılığa çıktı, fiyatı belli oldu!41 izlenme
AKP’li belediye tarihi köşkü 10 yıllığına Ensar Vakfı’na tahsis etti!
Kılıçdaroğlu’nun ‘5 paralık’ davasına Erdoğan’dan 500 bin liralık karşı dava!
Erdoğan 'akbil davası'ndan 26 yıl sonra beraat etti: Dosya sessiz sedasız raftan indirilmiş
65 yaş aylığıyla geçinemeyen emekliler ücretsiz yemek kuyruğunda: “Borç var, maaş yetmiyor”