Eksik malvarlığı beyanı iddiasıyla gündeme gelen AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un Antalya’da 600 dairesinin olduğu iddia edilmişti. Altınok bu iddialar için ‘Tapularını göstersinler istifa edeyim’ ifadelerini kullanmıştı. Altınok’un Antalya’daki 600 dairesine ait olduğu belirtilen tapuları Halk TV’de yayınladı.
Ağırel, Altınok’un “Tapusunu göstersinler istifa edeyim dediği belgeleri şu sözlerle açıkladı:
“Sayın Turgut Altınok bütün mal varlığını açıklamadı. Bankayı açıklamadı, Altın döviz gibi değerleri açıklamadı. Üstelik ‘ben emekli maaşımı aldığım hesabım haricinde hesap kullanmıyorum’ dedi. Demek ki paralar başka bir değerde taşınıyor. Ben bu arsalar açıklandıktan sonra bu tarlaların parsellerin büyüklüklerini merak ettim ve peşine düştüm, sonra gördüm ki bu parseller birçok ilimizden de büyüktü. Ardından bu arsaların bir tanesinin kat karşılığında da verildiğini öğrendik mesela bununla alakalı gelir kaydedilmesi gerekirken kaydedilmemiş. Ben bunların parsellerini araştırırken, Altınok’un hem abisinin hem de kendisinin Antalya’da arsası olduğunu söylemişlerdi. Bu arsanın üzerine 660 dairenin yapıldığını öğrendim. Bunlar fotoğrafları. O arazinin üzerine 660 dairelik bir yapı başlatılıyor. Sayın Altınok ‘ispatlayın benim öyle dairem yok’ diyor… Benim ulaştığım belgelere göre mal varlığı ve işleyiş Altınok’un kardeşi Hacı Altınok’un üzerine devredilmiş olabilir…”
“Ankara’da 67 dairesi olan şirket vergi ödemiş mi peki? Hayır 3 yıldır ödememiş. Ben bunlar üzerine Antalya’yı araştırmaya başladım. Bu belgelere göre devlet hava meydanları ile iletişime geçilmiş. Turgut Altınok Antalya’daki daireleri kabul etmedi, ‘bununla ilgili herhangi bir tapu yok’ demişti ama işte o belgeler ve tapu”
Tele1
İSPARK yıllardır vatandaşı kazıklıyormuş!
Erdoğan 10 gün önce açıklamıştı, Naci Görür Erdoğan’ı sakın yapmayın diyerek uyardı
İçişleri’nin el koyduğu 34 İBB yolsuzluk dosyasında bakın neler var!
'TSK’nin geleceğinde 'Damat’ın oyu önemli, 40 yıl asker üniforması giymiş orgeneralin görüşü önemsiz hâle geldi'
İş makineleri, Kemer Country’ye girdi! Vatandaş direndi, mahkeme durdurdu ama kazmaya devam ediyorlar
Bahçelievler Belediye Meclisi'nde kavga! AKP'li başkan Hakan Bahadır'dan CHP'li grup başkan vekili Gencay Özcan'a: "Sonunda dayak yiyeceksin"
Akademisyenlere cüppe yerine sarık öneren rektörden, AKP'li adaylara övgü!
Erdoğan'ın 'öğretmen atama müjdesi' yetersiz kaldı!
Öğrenciler zehirlendi, AKP'li Başkan ile Müdür gülerek poz verdi!
"Yoğunluğu azaltacağız" demişlerdi, ortaya bu çıktı: İstanbul'un beton tepesi