İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, TELE1’de katıldığı Gün Ortası programında 2023 genel seçimleri öncesi ekmek fiyatları artmasın diye savaş halindeki Ukrayna ve Rusya’dan buğday ithal edildiğini söylemişti. Çömez TELE1’deki yayında çiftçinin elinde kalan buğdayların ise toprağa gömüldüğünü belirtmişti. Çömez TELE1’de dile getirdiği buğday mezarlıklarına girdi.
Toprağın altına naylonlarla birlikte gömülen buğdayları gösteren Çömez, “Yaptıkları rezilliğe bakın. Buğdayları nasıl gömmüşler. Bunlar Türk çiftçisinin alın teri. Göz nuru” dedi.
Çömez, buğday mezarlıklarının ifşa olmasından sonra bir gecede kamyonlarla telaş halinde yok edilmeye çalışıldığını belirterek, “Her taraf buğday. Aman millet yediğimiz haltı öğrenmesin diye binlerce kamyonla bu mezarları gece yarısı kaldırdınız. Devleti de böyle yönetiyorsunuz. Alın her taraf buğday. Tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
‘Bu ihmalin tek tek hesabını soracağım’ diyen Çömez Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenerek, “Tarım Bakanı sana soracağım bunu. Nasıl vicdanın sızlamadı bu buğdayları gömerken. Geceleri yatağa nasıl giriyorsunuz. Türk çiftçisi açken onların buğdaylarını mezarlara gömmeye ne hakkınız var” diye konuştu.
Kaynak: TELE1
Gaziantep'te bir imam, camide Erdoğan'ın mitingine çağrı yapınca ortalık karıştı !
Rus ordusu, Ukrayna Mariupol'deki doğum hastanesine doğrudan hava saldırısı düzenledi, bebek ve hamile kadınları öldürdü!
Ataşehir'de 17 katlı iş merkezinin çatısında yangın!
Kızı için kardan Anıtkabir yapan baba, bu sefer de hurdalardan araba yaptı!
Hataylı avukat skandalı ortaya koydu: Enkazları ihale ile alıp yağmalıyorlar
Eski Diyanet çalışanından 400 milyonluk vurgun! Bürokrat ve siyasiler dahil 500 kişiyi dolandırdı
Karadeniz'de Türk gemisine bomba isabet etti!
AKP döneminde çocuğa yönelik cinsel taciz olaylarında yüzde 371 artış oldu!
Türk Hava Kurumu AKP'lilere teslim! Atama için AKP'li milletvekili dayısına teşekkür etti!
CHP'de kritik '30 Haziran' kararı: Tüm gözler Ankara’da