Bolu Kartalkaya'da Grand Kartal Oteli’ndeki 78 vatandaşın yaşamını yitirdiği yangın faciası sonrası hiçbir sorumluluğu kabul etmeyen Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ormanlık alana kuracağı Maxx Royal Bodrum için izin belgesinin altındaki imza daha önce ETS Tur’da yatırım danışmanlığı yapan, şu an Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan Neşe Çıldık'ın çıktı.

Duvar yazarı Bahadır Özgür'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:
Voyag Turizm Otelcilik İşletmesi İnşaat Sanayi AŞ. Bodrum’un yine el değmemiş bir bölgesinde Maxx Royal Bodrum Oteli’ni kurmak istiyor. 2014 yılında başvurular başlıyor. ‘ÇED gerekli değildir’ kararı veriliyor.
Ancak mahkeme iptal ediyor. Buna rağmen çalışmalar sürüyor. 2019 yılında ‘halk katılım toplantısı’ yapılıyor. Şubat 2024’te yeni ÇED dosyası sunuluyor. Temmuz 2024’te de nihai ÇED raporu oluşturuluyor ve ardından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alınıyor.
Doğal SİT alanı ve orman içinde yer alan projeyi geçen yıl İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun Meclis'e taşırken; Ersoy ise kendisini şöyle savundu:
“Burası için Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2005 yılında (Eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu döneminde) ihaleye çıkmış. İhaleye, en yüksek teklifi benim firmam verdiği için, bende kalmış, 2006 yılında ihale bittikten sonra bize, ön izin verilmesi talebini yapmışız. Ne yapmışlar? Bize de 2006 tarihinde ön izin vermişler. Ek tahsis başvurusunu da Bakan olmadan 5 ay önce yaptım.”
Yani Ersoy, Bakanlık yetkisini kullanmadığını ileri sürüyor. Ancak ÇED başvuru dosyasına bakıldığında Kültür ve Turizm Bakanlığı adına verilen izinlerin altındaki imza eski çalışanı Neşe Çıldık’a ait. Üstelik de imzayı, Ersoy adına atmış.
İşte o belge:

Sözcü
Saray’dan baharat ve çeşniye 118 bin, süs eşyalarına 3,6 milyon lira!213 izlenme
CHP adliyede: Ana muhalefet 'zorlu bir Eylül' bekliyor8 izlenme
Hukuk fakültesine veteriner dekan atandı!121 izlenme
İktidardan bir seçim yatırımı daha: En düşük emekli maaş ve bayram ikramiyesi artacak65 izlenme
AKP'li başkana servet gibi maaş! 6 ayrı yerden tam...112 izlenme
Türk Yıldızları’nın Kırklareli'deki gösterisi nefes kesti7 izlenme
İktidardaki İskoçya Ulusal Partisi ülkenin bir sonraki lideri olarak Hamza Yusuf'u seçti21 izlenme
Bolu'da Deprem Nedeniyle Okullar Tatil Edildi24 izlenme
Fransız Historia dergisi Atatürk'ü kapak yaptı: "Yüzyıl önce Atatürk modern Türkiye'yi icat etti"
Millet İttifakı’nın Seçim Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Alparslan Yılmaz’a saldırı !
Baba İmamoğlu arama yapılan arazi için konuştu: "Suç yaratmaya çalışıyorlar"
"Röportaj Adam" Robot Sofia'yı ti'ye aldı: "2050 yılında robotlar bizi çakkal edince..."