TUI’nin Türkiye’deki şirketi Tantur üzerinden otellere gönderilen yazıda, Rusya’ya uygulanan yaptırımları gerekçe göstererek çalıştığı otellerden, partnerlik yaptığı, sahibi Rus olan tur operatörlerinin yapılmış rezervasyonlarını iptal etmelerini istedi.
Yeniçağ'da yer alan habere göre, Baltık ülkelerindeki tur operatörlerinden TI Travel LLC, TI Baltics SIA ve Borublita müşterilerinin alınmaması bu firmalar üzerinden yapılmış rezervasyonların da iptal edilmesi isteniyor.
Yazıda bu durumun 31 Mayıs’a kadar geçerli olduğu daha sonra her ayın 20’sinde bir sonraki aya ait iptaller için bilgi verileceği belirtiliyor.
Tantur Seyahat AŞ Finans yöneticisi Cezmi Özkan imzasıyla otellere gönderilen yazıda şöyle deniyor:
“Bu mektubun amacı Tantur’un TI Travel LLC, TI Baltics SIA ve Borublita Holdings Limited için Türkiye’de yürüttüğü tüm operasyonların askıya alındığı konusunda sizi bilgilendirmek içindir.
TI Travel ile ilgili herhangi bir operasyon için gelecek yeni rezervasyon taleplerinin askıya alınması LLC, TI Baltics SIA ve Borublita ile ilgili olarak otelinizle Tantur arasında imzalanan sözleşmenin 9. maddesine göre sözleşmenin askıya alındığını bildiririz.”
Bu arada TUI’nin Türkiye’deki şirketi Tantur’da Rusya bölümü kapatıldı ve burada çalışanlar işten çıkarılarak bilgisayarları kilitlendi.
İstanbul’un kredi kartı bilançosu: Her 10 kişiden 4’ü sadece asgarisini ödeyebiliyor7 izlenme
“OYAK iktidarın arka bahçesi oldu”31 izlenme
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık enflasyon 47,09 ENAG'a göre ise 86,76 oldu20 izlenme
AKP'li Bakan Varank'ın paylaştığı 'algı fotoğrafı'na tepki yağdı!135 izlenme
'Uçak gazeteciliği' skandalı yeni değilmiş! Hüsnü Mahalli 2008'i anlattı: "Kafama göre sorunca el kol yaptılar"16 izlenme
İktidarı sert sözlerle eleştirdi! TÜSİAD Başkanı’ndan dolar, faiz ve enflasyon açıklaması53 izlenme
Davutoğlu: Bu kıştan özellikle endişeliyim, ekonomik koşullar bağlamında bazı olaylar olabilir40 izlenme
Süleyman Soylu ile ilgili çok konuşulacak iddialar! "Gizlice Diyarbakır'a gidip 'Beni Erdoğan'a övün' dedi!"80 izlenme
Taksimetreye zam geldi, taksiciler dertlendi: "Zam geldiğine pişman olduk!"
65 fabrika un üretimini durdurdu!
Prof. DR. Ertuğrul: Kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske tekrar zorunlu olarak takılmalı
Hüsnü Mahalli: Her ikisinin ortak düşmanları malı götürüyor!