Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türkİş), Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun aralıkta bir önceki aya göre yüzde 2.91 arttığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2.590 lira, yoksulluk sınırının ise 8.436 TL’ye yükseldiğini açıkladı.
Açlık sınırı geçen yıl aralıkta 2,163 lira, yoksulluk sınırı 7,045 lira; 2020 Kasım’da açlık sınırı 2.517 lira, yoksulluk sınırı 8.198 liraydı.

Türkİş raporunda “Sadece son ayda da aile bütçesine gıdadaki fiyat artışlarından dolayı gelen ek yük 73 TL’dir. Diğer harcamalarla birlikte dört kişilik ailenin aylık ek harcama zorunluluğu 239 TL’ye ulaşmıştır” denildi.
Raporda yürürlükteki asgari ücretin halen dört kişilik ailenin açlık sınırını bile karşılamaktan uzak kaldığına da dikkat çekildi.
TÜİK’in aylık enflasyon verilerini duyurma tarihinden önce açıklanan Türkİş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Asgari ücret rakamının açıklanmasından sonra Türkİş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat söz almış ve, “2021 yılında geçerli olacak asgari ücret gördüğünüz gibi işveren ve hükümet kesimi temsilcileri tarafından oy çokluğuyla belirleniyor. İşçi kesimi olarak alınan karara muhalif kalıyoruz ve katılmıyoruz. İşçi kesimi olarak işveren ve hükümetten net 3 bin liranın üzerinde bir rakam teklifi etmelerini bekledik. Birlikte belirledikleri net asgari ücret yetersizdir işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır.” demişti.
Asgari ücretle ilgili açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2021 asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak belirlenmesine tepki göstermişti. Çerkezoğlu, “İşçi sınıfı bir kez daha yok sayılmıştır. İşçiler bir kez daha sefalete mahkum edilmiştir. Bu mu adaletiniz, bu mu bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret? Bu asla kabul edilemez. Bu adaletli, insaniyetli, hakkaniyetli değildir.” ifadelerini kullanmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/turkisacliksiniriaralikta2590tl6188084/
“Asıl atılımımıza 2024 Türkiye Yüzyılı ile başlıyoruz”23 izlenme
Türkiye'nin gündemine oturan Merve Akpınar okuluna alınmadı! MEB, sözlerinden rahatsız olmuş!84 izlenme
Cemal Enginyurt hakkında dava! ‘Hesap vereceksiniz’ diyerek duyurdu21 izlenme
Seda Selek'ten ilk açıklama: Gazetecilik suç değildir15 izlenme
Gazze'den yayın yapan Filistin TV muhabiri açlık ve yorgunluktan bayıldı27 izlenme
Balıkesir'de meydana gelen 6,1'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı67 izlenme
YSK: "14 Mayıs'taki seçimlerde parmak boyası kullanılmayacak"30 izlenme
Depremden 50 saat sonra Elbistan’dan korkunç manzaralar: Kar yağdı, yardım yok42 izlenme
CHP'nin 'Narin Güran' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Ülke vahşi batıdan beter! İstanbul'un orta yeri Şişli'de Libyalılara susturuculu silahlarla infaz girişiminde bulundular
Liyakat kalmadı! Milyonların beklediği açıklamayı Bakan sallanan kamera ile yaptı yayını kesildi
Dolar yine yükseldi, şimdi ne olacak?