TTB Merkez Konseyi Türkiye’deki ortopedi ve omurga cerrahi alanında tıbbi cihaz üretimi yapan firmalardan gelen, “Ödemeler tahsil edilinceye kadar tıbbi cihaz temini yapılmayacak” açıklaması üzerine bir basın bildirisi yayınladı.
Firmaların yaptıkları toplantı sonucunda aldıkları kararlara dikkat çeken TTB, şu ifadeleri kullandı;
*Firmalar, Sağlık Bakanlığı hastanelerinden 17 aydır, üniversite hastanelerinden 36 aydır ödeme alamadıklarını, bazı kamu görevlileri tarafından alacaklardan yüzde 25 feragat olması durumunda ödeme yapılabileceği kendilerine ifade edilmiş.
*1 Nisan 2010 tarihinden beri aynı fiyatlar üzerinden kamu kurumlarına tıbbi cihaz sağlandığını, ödeme alamadıklarından bankalara ciddi şekilde borçlandıklarını, buna karşılık hammadde fiyat artışları, personel maliyetleri, belgelendirme ücretleri, gibi durumların her geçen gün artması nedeniyle ödemelerin tamamı tahsil edilinceye kadar tıbbi cihaz temini yapılmayacağını belirten bir açıklama gelmiştir.
HALK SAĞLIĞI ŞİRKETLERİN SAĞLIĞINA TERCİH EDİLİYOR
Son Sayıştay raporlarında belirtilen kamuya alınan cihazların uygunsuzluğu ve gereksizliği nedeniyle kullanılamaması sonucu devletin zarara uğramasını hatırlatan TTB bildirisinde şöyle denildi:
“Sayıştay raporları, ABD büyükelçisinin Türkiye’nin yabancı ilaç şirketlerine borçlarının bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını ve bu borçların ödenmemesi halinde ilaç satışının durdurulabileceğini açıklaması, devletin uzun süredir sürdürdüğü ‘şirketleşme' mantığının halkın sağlığını şirket sağlığına tercih ettiğinin önemli bir göstergesidir.”
AMELİYAT VE TEKTİKLER YAPILAMAYACAK
Şehir hastanelerinde şirketlere ayrılan bütçe ile halkın sağlığı rahatlıkla sağlanabilecekken ülke kaynaklarının uluslararası yerli ve yabancı sermayeye aktarılma yolu tercih edildiği savunulan TTB açıklamasında, şu ifadeleri kullandı;
*Toplumun sağlık hakkı her şeyden önce gelmelidir. Sorun giderilmediği takdirde kısa bir süre sonra ameliyatlar ve gerekli tetkik ve tedavi yapılamaz duruma gelebilecektir.
*Tedavi hizmetlerinin daha da fazla aksamaması açısından acilen gereken önlemler alınmalıdır. ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi' adı altında neoliberal politikaları izleyerek hastaların ‘müşteri', hastanelerin ‘ticarethane' olarak görüldüğü bu sistem artık iflas etmektedir.
CHP'li Yavuzyılmaz açıkladı: "AKP döneminde İBB'de, 'Cumhurbaşkanlığı aile fertleri'ne keyfi araç tahsis edilmiş"28 izlenme
Öğrenciler mücadeleyi büyütüyor! Bu sefer Festivalpark'ta buluşacaklar25 izlenme
Diyarbakır'dan feryat etti: "Bizi bitirdiler. Biz bittik. Ben seneye 1 gram da ekmeyeceğim. Sevinsinler!"19 izlenme
Sınırda düşürülen füze Türk turizmini vurdu7 izlenme
31 bin oy alan aday: Her şey Güzel Olacak187 izlenme
Başakşehir'de kadın sürücüye saldıran trafik magandası hakkında karar!17 izlenme
Bloomberg’den S400 iddiası: ABD gelecek hafta Türkiye’ye yaptırımlarını açıklayacak67 izlenme
İsrail: "Gazze Şeridi’ne gireceğiz"32 izlenme
CHP’den flaş 15 Temmuz önerisi: Yeniden araştırılsın!
Montaj olduğunu kabul etmişti: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 1 milyon TL'lik dava!
Kılıçdaroğlu'nun avukatından Erdoğan'ın açtığı tazminat davasına ilişkin açıklama
Bolu'da, Atatürk Orman Parkı içindeki tuvalette bulunan aralıktan çocukları izleyen kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı!