Brüksel'de Türk gazetecilere bilgi veren bir AB yetkilisi, Türkiye ile AB arasında ilk dilim 3 milyar euroluk Suriyeli yardımı müzakereleri yapılırken, AB'nin paranın arttırılması için bir kısmının “garanti” gibi gösterilip, Avrupa Yatırım Bankası ya da Dünya Bankası gibi uluslararası mali kuruluşlardan düşük faizli kredi alınmasını önerdiğini anlattı.
O dönemde AKP hükümetinin bu öneriye hiç sıcak bakmadığını, paranın doğrudan Suriyelilere yardım için kullanılmasını tercih ettiğini söylediğini de aktaran AB yetkilisi, AKP hükümetinin ikinci 3 Milyar euroluk kredi için görüşmeler sürerken aynı teklifi gündeme getirmesini “Türkiye'deki ekonomik krize” bağladı.
Brüksel'de dün yapılan, AB'nin vereceği ikinci 3 milyar euro Suriyeli yardımının nasıl harcanacağına ilişkin görüşmelerde, Türk tarafı “blending” olarak adlandırılan, paranın bir kısmını garanti yapıp, bununla kredi alma fikrini masaya taşımıştı.
AB'nin bu fikre en başından beri sıcak yaklaştığını kaydeden AB yetkilisi, Türkiye'nin ikinci 3 milyar euroluk diliminin bir kısmını garanti gösterip, faizsiz ya da düşük faizli kredi arayışına girmesine AB'nin “destek vereceğini” de ifade etti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/turkiye2yiloncereddettigioneriyibukezkendisiistedi2770621/?fbclid=IwAR01ixx2HWht4i2hGm5Z68ZqSmreEPoLOKSjaBzwCQ0SqCWZu7EeVz_BeQ
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’a salı gününe kadar süre veriyorum945 izlenme
Telekom’dan sürpriz fatura! Kullanıcılar fark etmeden abone oluyor!110 izlenme
Ödemiş Belediye Başkanı İzmir'deki acı tabloyu özetledi! "Yanacak yer kalmadı"26 izlenme
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tarikatlardaki para toplama sistemini ifşa etti44 izlenme
'Beşli çete' kavgaya tutuştu! İstanbul Havalimanı'ndaki hisse krizi sürüyor47 izlenme
İzmir'de temizlikçi görevlisine tokat!23 izlenme
Tüm emeklileri ilgilendiriyor: Bayram ikramiyesinde rekor rakam ortaya çıktı14 izlenme
İstanbul Ankara yolunda kar yağışı! Karayolları çalışma başlattı26 izlenme
Antalya’da bedava halı ve paspas için birbirlerini ezdiler !
Bakan Koca açıkladı: 80.454 yeni vaka tespit edildi, 96.664 kişi sağlığına kavuşurken, 278 kişi hayatını kaybetti!
Lübnan'da ikinci siber saldırı! 3 ölü, onlarca yaralı... Bu kez telsizler patlatıldı
Tutuklu Başkan İnan Güney'in projesi AKP'ye örnek oldu! İstanbul'daki o okullara ücretsiz içme suyu geliyor!