Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Uz. Dr. Üstün Ezer, Twitter hesabından ameliyat edivenleri ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu. Ezer, Türkiye'de ameliyat eldiveni bulunamadığını, ameliyat eldivenlerinin karaborsaya düştüğünü söyledi.
Ezer, "Çok büyük tehlike, ülkemizde ameliyat eldiveni yok ve karaborsada. Yakında ameliyatlar ve sterilite gerektiren girişimler yapılamayacak! 10 katına kadar fiyatlara çıktı, piyasada yok" diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ve Beybi Eldiven firmasını etiketledi ve "Konu kimin alanına giriyor bilmiyorum" dedi.
Ezer açıklamasına şöyle devam etti:
LÖSEMİLİ çocuklarımızın tüm girişimlerinde, vücut bakımlarında, odalarının temizliklerinde, ilaçlarının hazırlanmasında ve yemeklerinde vb sürekli tek kullanımlık eldiven harcanıyor.
Öte yandan ameliyatlarda, kemik iliği bakinde, hasta muayene ve girişimlerde de ELDİVEN şart.
LÖSEMİLİ çocuklarımızın tüm girişimlerinde, vücut bakımlarında , odalarının temizliklerinde, ilaçlarının hazırlanmasında ve yemeklerinde vb sürekli tek kullanımlık eldiven harcanıyor.
Öte yandan ameliyatlarda , kemik iliği naklinde , hasta muayene ve girişimlerde de ELDİVEN şart.
İşte o tweetler:


http://www.krttv.com.tr/gundem/turkiyedeameliyateldivenibulunamiyorkaraborsayadustuh49330.html
29 bin 77 Taşınmaz Sadece İstanbul'dan Satıldı! 4 Ülkenin Yüzölçümünden Fazla...34 izlenme
Cenazeden sonra adet haline gelen uygulama bir ilimizde yasaklandı.27 izlenme
Pandemide işler durdu, şirkete ödemeler durmadı! CHP’li Sertel: AKP Hükümeti için hezimet, şirket için zafer50 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan tutuklama kararı sonrası ilk mesaj: "Dimdik ayaktayım, asla eğilmeyeceğim"17 izlenme
Yılmaz Özdil’den AKP’li başkana fotoğraflı tepki: "Kocaeli belediye başkanının özlediği tablo bu mu?"53 izlenme
Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta yurttaşlar tarafından yuhalandı! 'Memleket yandı ne amcası, ne abisi!'46 izlenme
Suriye kökenli seçmenin de kafası karışık!425 izlenme
HÜDA-PAR’ın gözü ilk dört maddede: "Anayasada değiştirilemez maddeler olmasın"13 izlenme