Yandaş Türkiye gazetesi yazarı Kaan Zenginli “Tek maaşla ay sonu gelmiyor. Dünyada geçim zor” başlıklı bir haber yaptı. Euro’nun TL’ye çevrildiği haberde Avrupa’daki hayat pahalılığına değinildi.
Haberde yer verilen “İşte Avrupa ve Türkiye’de gıda fiyatları” başlıklı tabloda, Avrupa’daki yemek ücretleri TL üzerinden okura aktarıldı. Örneğin tabloda bir McDonald’s menüsünün Avrupa’da 99 TL (9 Euro), Türkiye’de ise 34 TL (3,22 Euro) olduğu yazıldı. Pirinç, peynir, yumurta, tavuk, elma ve kutu kola fiyatları üzerinden de benzer bir kıyaslama yapıldı.
Haberde yer alan tablo şu şekilde:

Avrupa’da yaşayan bir kişinin aldığı ücret ve aylık harcamasının ‘araştırıldığı’ haberde Almanya, Fransa ve İngiltere baz alınırken, “İngiltere vatandaşının rahat yaşaması için aylık cebine 6 bin pound girmesi gerekiyor. Bu da Türk parasıyla 77 bin liraya denk geliyor” ifadeleri yer aldı.
Haberde ayrıca Brüksel’de yaşayan bir kişinin “Brüksel’de kazanıp Türkiye’de harcarsanız ucuz” şeklindeki sözlerine yer verilerek, istemeden de olsa TL’nin ne kadar değersizleştiği vurgulandı:
“Belçika Brüksel’de 27 yıldır rehberlik yapan bir kişinin anlattığına göre; 2 odalı bir dairenin fiyatı 800 Euro civarında. Faturalarla birlikte bu rakam 1.000 Euro’yu geçiyor. Ortalama bir restoranda 4 kişilik yemek 200 Euro’yu buluyor. Günde 8 saat çalışan bir kişi ayda 1.400 Euro kazanıyor. Aynı kişi ‘Burada hayat çok pahalı, evde hanım çalışmasa geçinmemiz mümkün değil. 1.400 Euro yalnızca kira, ulaşım ve faturaları karşılıyor. Mutfak masrafı da eklenince rakam çok yüksek oluyor. Türkiye’de insanlar 1.500 Euroyu, 15 bin lira olarak hesaplıyor. Fakat burada hayat pahalı. Brüksel’de kazanıp Türkiye’de harcarsanız ucuz’ diyor.”
https://tele1.com.tr/turkiyegazetesieuroyutlyecevirdiavrupaulkelerigecimsikintisiyasiyordedi491454/
İETT ve Metro İstanbul iş birliği ile hayata geçen 'yüzde yüz elektrikli metrobüsler' test sürüşüne çıktı30 izlenme
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu6 izlenme
Merkez Bankası, İngiltere’deki 99,5 ton altını Türkiye’ye mi getirdi?53 izlenme
Bir AKP masalı: Bebek emzirme kabininde ATM oyunu!59 izlenme
‘Tweet atarak doları yükselttiği’ gerekçesiyle Levent Üzümcü ifadeye çağırıldı!44 izlenme
76 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangın eğitimini tamamlamamış22 izlenme
ORC Araştırma son seçim anketini paylaştı! Kıyasıya rekabette fark açılıyor: Bu Pazar seçim olsa...19 izlenme
Keçiören Belediye Başkanı çılgına döndü: "Nerede Türk bayrağı nerede Atatürk? Bir daha olursa hepinizi kovarım!"20 izlenme
Erdoğan'ın bir imzasıyla 3 bin 200 futbol sahası kadar alan ormanlık vasfından çıkarıldı
İlber Ortaylı iktidarı bir kez daha uyardı! "Tabiatla edebsizce ve şuursuzca mücadeleye girerseniz cevabını alırsınız."
PTT'den rekor: 2019'da 1 milyar 200 milyon TL zarar etti!
Yurtdışına yerleşen kadından Türkiye isyanı: "20 yıl krediyle ev vereceksen, o zaman benden deprem parasını niye aldın?"