Memleketi Afyonkarahisar’da bayramlaşma törenine katılan Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, geçen hafta Irak’a yaptığı ziyarete ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Irak’ın imarında Türkiye’nin yardımcı olacağını söyleyen Veysel Eroğlu şöyle konuştu:
”Irak’ın kalkınmasında özellikle barajlar, göletler, sulama tesisleri ve alt yapı tesisleri tamamen bitmiş durumda. Ayrıca kuzeyden güneye bir raylı sistem döşenmesi gerekiyor. Otoban inşaatları var. Bunlarla alakalı ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt’teki toplantıda Irak’a 5 milyar dolarlık bir kredi vermeyi taahhüt etti. Ayrıca 50 milyon dolar da bir hibe kredi var. Biz bunlarla ilgili ne yapılabilir diye 16 kişilik bir üst yönetimle birlikte Bağdat’ı ziyaret ettik. Sayın Irak Devlet Başkanı ve Başbakan ve Irak Su Kaynakları Bakanı tarafında kabul edildik.”
Irak ziyaretinde iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için bir eylem planı sunduklarını ifade eden Eroğlu, görüşmelerin çok verimli geçtiğini, eylül ayının başında Irak heyetin Türkiye’ye geleceğini belirtti.
Irak’ın Türkiye’den yumurta ihracatını durdurmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Eroğlu şöyle devam etti:
”Irak’ta yumurta fiyatları yüzde 50 artmış. Irak’taki yerli üretim Irak ihtiyacını karşılayacak kapasitede değil. Yani inşallah bayramdan sonra bunu aşacaklarına inanıyorum. Ayrıca kendilerinin şöyle bir teklifi bulundu. ‘Acaba Afyonlu sanayiciler, iş adamları burada Iraklılarla ortak üretim yapabilirler mi’ diye böyle bir teklifleri de oldu. Bu konuda biz de her türlü desteği verelim. Teşvikleri verelim diye söyledi. Ben de bu maksatla tarım bakanını yumurtayla ilgili Afyon’a davet ettim. İnşallah bakan gelince tesisleri gezdireceğiz. Yumurta ihracatı tekrar açılır diye ümit ediyoruz.”
https://gazetemanifesto.com/2019/turkiyeiraka5milyardolarkredi50milyondolarhibeverecek286456/
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında Atatürk'e sansür!46 izlenme
Canlı yayında “Kılıçdaroğlu HDP ve PKK’nın adayıdır” diyerek yayını terk eden AKP'li anketçi kamudan 16 ihale almış!32 izlenme
Anıtkabir'i daha önce hiç böyle görmediniz !489 izlenme
Avrupa Parlamentosu Üyesi Dario Nardella: "Siyaset polis gücüyle etkisiz kılınamaz"4 izlenme
Baronlar yok, torbacılar yok: Olay İmamoğlu'nun jetine nasıl geldi?10 izlenme
Erdal Aksünger’den çarpıcı ‘Zarrab ailesi’ ve '16 Nisan referandumu' iddiaları !2060 izlenme
Finlandiya'ya yüksek lisans yapmaya giden Türk öğrenci, Avrupalıların bizi nasıl kıskandıklarını tane tane anlatıyor!143 izlenme
Kadıköy’de talanın ardından oluşan göl tahliye edilmeye başlandı33 izlenme
Tesla, Türkiye'de fiyatlarında 400 bin TL'ye kadar indirime gitti
İmamoğlu davasının önceki hakimi hakkında yeni gelişme
‘Kızımı ateist sevgilisi için reddedebilir miyim?’ sorusuna şok yanıt! Mustafa Karataş’ın sözlerine tepkiler peş peşe geldi
Vekiller 200 günde sadece 64 gün çalıştı: 74 günlük yeni tatil başlıyor