İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP, 14 büyükşehir belediyesinde ve 21 ilde miting miting yapılması çağrı yaptı.
İl Başkanlıklarına gönderilen yazının ardından dün saat 20.30 aynı anda miting yapıldı.
İstanbul'da binlerce yurttaş Saraçhane'ye akın etti. Eylemlerde "Hak, hukuk, adalet", "Direne direne kazanacağız" ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atıldı. Yapılan çağrının ardından Saraçhane'de düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Protestoyu, sokağı, meydanı, eylemi kriminalize edenler, bundan korkan diktatörlerdir. Demokratlar meydandan korkmaz, demokratlar cesur olur, protestoya saygılı olur, anlayışlı olur" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve diplomasının iptaline tepki gösteren binlerce üniversite öğrencisi, Beyazıt’tan Saraçhane’ye yürüdü.
“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atan öğrenciler, akademik boykot çağrısında bulunurken, hükümeti istifaya çağırdı.
Binlerce öğrencinin katıldığı yürüyüşte "Gençlik biat etmez" yazılı pankart açılarak “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Diplomasız Erdoğan”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “İstanbul uyuma başkanına sahip çık” sloganları atıldı.
Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul'da devam eden protestolarda hak ihlaline uğradığını belirten vatandaşlara hukuki destek sağlanacağını duyurdu.
CHP Ankara İl Başkanlığı'nın çağrısıyla yurttaşlar Güvenpark'ta bir araya geldi. CHP İl Başkalığı önünde yapılan mitinge ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Genel Başkan yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri de katıldı. Alanda "Yıldıramayacaksınız", "Hükümet istifa", "Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türk gençliğiyiz" pankartları açıldı. Mitinge gelen vatandaşlar "Korkma la biziz halk", "Seçimle gelen seçimle, hileyle gelen devrimle gider", "Gençlik burada susmuyor", "Bir adamla ömür mü geçer?" yazılı döviz taşıdı. Vatandaşlar "Hak, hukuk, adalet", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

Öte yandan, ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi öğrencileri kampüslerde ses yükseltti. Daha sonra öğrenciler, ODTÜ'de birleşti. ODTÜ öğrencilerin kampüsten çıkmasına izin verilmezken, ODTÜ A1 Kapısı’nın önünde toplanan öğrencilere bibergazlı, TOMA’lı müdahale edildi.
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın başlattığı demokrasi nöbetinin 3. gününde binlerce vatandaş alanlara indi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Ne olursa olsun bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bir Ekrem’i alabilirsiniz, arkasından bin Ekrem gelir. Bu toplum daha çok lider çıkarır” dedi. Dokuz Eylül Üniversiteleri öğrencileri ise, polis biber gazı ve TOMA'larla sert şekilde müdahale etti. Müdahalede bir öğrenci yaralanırken 10 öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Üniversitenin Tınaztepe Ana Yemekhanesi önünde bir araya gelen öğrenciler kampüs dışına "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz", “Gün gelecek devran dönecek" sloganlarıyla yürüdü.
CHP’nin tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlediği Ekrem İmamoğlu için protesto gösterisine Hatay da sokağa çıkarak destek verdi. Alkış ev sloganlarla yürüyen Hataylılar, “Armutlu burada saray nerede” “Ekrem İmamoğlu yalnız değildir” sloganları attı.
Trabzon’da İmamoğlu'nun gözaltına alınmasından sonra başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne katılan vatandaşlar; “Hak, hukuk, adalet” şeklinde slogan attı.

Konya’da Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
Vatandaşlar akşam saatlerinde bir araya gelerek Zafer Meydanı’nda 'Hak, hukuk, adalet' ve 'Hükümet istifa' sloganlarıyla eylemlerini sürdürdü.

Başta CHP olmak üzere çeşitli siyasi parti temsilcileri, STK ve meslek örgütleri İmamoğlu’na destek vermek için Rize merkezde protesto eylemleri düzenlendi. Ayrıca Pazar, Fındıklı, Güneysu’dan sonra Ardeşen ilçesinde Atatürk caddesinde toplanan onlarca yurttaş İmamoğlu’na destek vermek için yürüyüş düzenledi.

İzmit'te Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto eden yurttaşlar, polis müdahalesi ile karşılaştı. TOMA ve biber gazlı müdahalenin ardından barikatı aşan vatandaşlar, sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemlerde 14 kişi gözaltına alındı.
Yozgat’ta vatandaşlar, Cumhuriyet Alanı’nda bir araya geldi. CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, "Yozgat, Sayın Cumhurbaşkanı'na yüzde 76 oy vererek Türkiye'nin en çok oy veren illerinin başında geliyor. Ama Yozgat verdiği oyun, verdiği emeğin karşılığını alamamıştır" dedi.
CHP İl Başkanlığı'nda başlayan yürüyüş, Abide kavşağında sona erdi. Ellerinde pankartlarla yürüyen vatandaşlar, İmamoğlu’na destek mesajları verdi.
Çorum’da CHP il Örgütleri ile Emek ve Demokrasi Güçleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto etti. Protestolara katılan yurttaşlar Ekrem İmamoğlu’na seslenerek, “Sana söz yine baharlar gelecek” dedi.
Aydın'da toplanan binlerce kişi Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto etti.
Bursa’da CHP tarafından yapılan miting alanından çıkarak yürüyüş yapmak isteyen üniversite öğrencilerine polis barikat kurdu. Öğrencilere yurttaşın verdiği destekle barikat aşıldı.
Edirneliler de İmamoğlu’na destek olmak için toplandı. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, "Bu buluşmalar barışçıl yolda demokratik haklarımızı, anayasal haklarımızı savunmak için buradayız. Ekrem Başkan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her gece sokaktayız her gece mücadele edeceğiz" dedi.
Başta CHP olmak üzere çeşitli siyasi parti temsilcileri, STK ve meslek örgütleri İmamoğlu’na destek vermek için Rize merkezde protesto eylemleri düzenlendi. Ayrıca Pazar, Fındıklı, Güneysu’dan sonra Ardeşen ilçesinde Atatürk caddesinde toplanan onlarca yurttaş İmamoğlu’na destek vermek için yürüyüş düzenledi.
Sözcü
Herkes Uruguay'da sanıyordu ancak gerçek başka çıktı! Tosun bakın hangi ülkede?538 izlenme
ORC Araştırma, Ekim ayında yaptığı anket sonuçlarını paylaştı: İşte dikkat çeken sonuçlar33 izlenme
Ağustos ayı enflasyonu açıklandı8 izlenme
Cumhuriyet nasıl ilan edildi? Mustafa Kemal Atatürk anlatıyor...34 izlenme
Alkollü içkilere bir zam daha geldi! İşte zamlı liste...34 izlenme
Öğrenciler 'Andımız'ı okudu müdür efendi çıldırdı 'Dingonun ahırı mı burası !'5743 izlenme
DEVA’dan ayrılan iki vekilin CHP’ye geçecekleri kesinleşti: ‘Özgür Özel, Bakırköy buluşmasında açıklayacak’9 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'ın itirafçı sağ kolu vuruldu41 izlenme
1929 yılında çıkarılan 1416 sayılı yasa ile Boğaziçi Üniversitesi’ne tepeden inme atama yapılıyor: Arka kapıdan kadrolaşma!
Netflix'ten Türkiye fiyatlarına zam! Abonelik ücreti 200 lirayı aştı
Narin Güran davasında mahkeme başkanına büyük tehdit! Bir ismin tahliyesi istendi
Başsavcılıktan yapılan diploma açıklaması yandaş medyanın diploma balonunu patlattı